Συνταξιούχοι: Εν αναμονή κρίσιμων αποφάσεων από Ελεγκτικό Συνέδριο και ΣτΕ

Τι συνεχίζουν να διεκδικούν
Τι διεκδικούν ακόμα οι συνταξιούχοι και από ποιο δικαστήριο

«Ζωντανό» παραμένει για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους το… όνειρο των αναδρομικών, παρά το «φιάσκο» με τα δώρα στο Δημόσιο Τομέα. Μπορεί η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου να «πάγωσε» τους περίπου 500.000 συνταξιούχους του Δημοσίου, όμως υπάρχουν «ένα τσουβάλι» άλλες διεκδικήσεις που παραμένουν σε απόλυτη ισχύ.

Μάλιστα, οι δίκες από το ΕΣ, αλλά και το ΣτΕ, έχουν πραγματοποιηθεί και οι όποιες αποφάσεις βρίσκονται σε αναμονή.

Ας δούμε, τι διεκδικούν ακόμα οι συνταξιούχοι και από ποιο δικαστήριο:

  • Το διάστημα από το 2015 έως και το 2018, όλες τις περικοπές που συντελέστηκαν στους συνταξιούχους του Δημοσίου Τομέα και καλύφθηκαν από την «προσωπική διαφορά» και τον επανυπολογισμό των συντάξεων, που έφερε στο προσκήνιο ο «νόμος Κατρούγκαλου». Πρόκειται για την εισφορά αλληλεγγύης και τις μειώσεις για συντάξεις από 1.000 ευρώ και άνω. Από τις περικοπές εξαιρείται το 11μηνο που ήδη έχουν δοθεί αναδρομικά (Ελεγκτικό Συνέδριο).
  • Εάν έχουν δικαίωμα να αξιώνουν αναδρομικά για το 11μηνο (11 Ιουνίου 2015 – 12 Μαΐου 2016), πέραν των όσων έλαβαν πριν από ένα έτος. Επίσης, εάν μπορούν για την αντίστοιχη χρονική περίοδο, να υποβάλλουν αγωγές, ακόμα και σε χρόνο μεταγενέστερο του Οκτωβρίου 2020, όταν δηλαδή και έλαβαν αναδρομικά για τις κύριες συντάξεις (Ελεγκτικό Συνέδριο).
  • Καταβολή στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα των κρατήσεων στην επικουρική σύνταξη για το διάστημα 10-06-2015 έως 11-05-2016 καθώς των επιδομάτων των δώρων των εορτών και αδείας (ΣτΕ).
crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram