ΟΠΕΚΕΠΕ: Στο φως το πρώτο πόρισμα για τα «μαϊμού» ΑΦΜ
Το πρώτο πόρισμα των ερευνών για τα ΑΦΜ που φέρονται να εισέπραξαν παρανόμως χρήματα μέσω επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ παρουσιάζει σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το πόρισμα περιλαμβάνει περίπου 500 ΑΦΜ, κυρίως φυσικών προσώπων, τα οποία εντοπίστηκαν να έχουν εισπράξει συνολικά 20 εκατ. ευρώ. Το μέσο όφελος για κάθε εμπλεκόμενο ανέρχεται σε 30.000–40.000 ευρώ.
Οι έρευνες χαρακτηρίζονται «εξονυχιστικές» και εκτιμάται ότι το σημερινό πόρισμα αποτελεί μόνο την αρχή. Στόχος είναι να χαρτογραφηθεί πλήρως το δίκτυο που εκμεταλλεύτηκε το σύστημα επιδοτήσεων, αλλά και να ανακτηθούν τα ποσά που καταβλήθηκαν αδικαιολόγητα.
- 3 ώρες πριν ΑΣΕΠ 7Κ/2026: Έρχονται 3.265 μόνιμες προσλήψεις με απολυτήριο Γυμνασίου
- 12/09/2026 19:30 Συντάξεις Οκτωβρίου 2026: Πότε πάνε στα ΑΤΜ οι συνταξιούχοι – Αναλυτικά οι ημερομηνίες
- 12/09/2026 19:00 Ειδικό Εποχικό Βοήθημα ΔΥΠΑ: Ποιοι λαμβάνουν έως 1.438 ευρώ – Πώς γίνεται η αίτηση








