Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με την καταβολή υπολοίπου 32 εκατ. ευρώ, για αιτήσεις του έτους 2021, ολοκληρώθηκε, στις 14.10.2022, ο υπολογισμός πληρωμής:
Οι ανωτέρω ενισχύσεις θα πιστωθούν άμεσα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.
Στις πληρωμές περιλαμβάνονται 185 νέοι δικαιούχοι Εθνικού Αποθέματος (ΕΑ) 2021, ενώ καταβλήθηκαν ενισχύσεις και σε 91 δικαιούχους ΕΑ 2021 από τους 2.021 που είχαν δεσμευθεί λόγω ευρημάτων στις πληρωμές της 30ης.06.2021.
Για τους υπόλοιπους, που παραμένουν δεσμευμένοι, λόγω του ότι προέκυψαν προβλήματα με την απόδειξη της νόμιμης κατοχής των εκτάσεων που δήλωσαν, η πληρωμή τους θα ολοκληρωθεί με την προσκόμιση στον Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ισχυρών νομικών εγγράφων απόδειξης της νόμιμης κατοχής των εν λόγω εκτάσεων που θα αναιρούν τα αρχικά ευρήματα.
Με τις πληρωμές αυτές των 32 εκατ. ευρώ, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ολοκληρώνει τις πληρωμές για τις αιτήσεις 2021, έχοντας καταβάλλει συνολικά, για τον Πυλώνα Ι, ποσό ύψους 2 δισ. ευρώ, περίπου.
Υπενθυμίζεται ότι για την ενημέρωσή τους σχετικά με τις πληρωμές, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν:
Παράλληλα, με την ολοκλήρωση των πληρωμών του έτους 2021, ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. θα προχωρήσει, βάσει τυχαίου δείγματος και άλλων κριτηρίων καθώς και ευρημάτων, στην αξιολόγηση αριθμού ΚΥΔ, για την τήρηση των υποχρεώσεων τους βάσει των υπογεγραμμένων ΣΔΕΠΥΑΠ, για να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα συμμόρφωσης.