Qatargate: Ηχογράφηση του Τζόρτζι κατέγραψε αστυνομικό να «καρφώνει» Παντσέρι και δικαστές
Εντωμεταξύ, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας της Εύας Καϊλή
Νέα τροπή φαίνεται ότι παίρνει το σκάνδαλο του Qatar Gate, στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκε την περασμένη χρονιά η Εύα Καϊλή.
Ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι φέρεται να είχε καταγράψει κρυφά με το κινητό του μια συνομιλία του στη γαλλική γλώσσα, με τον βοηθό του ανακριτή της υπόθεσης, Σεφερίνο Αλβάρες Ροντρίγκες όταν εκείνος επισκέφτηκε το διαμέρισμα του, τον Μάιο του περασμένου έτους για να του επιστρέψει το τηλέφωνο του, το οποίο είχε κατασχεθεί.
Στο ηχητικό ντοκουμέντο, ο Αλβάρες Ροντρίγκες ακούγεται να κατηγορεί τον πρώην ευρωβουλευτή Αντόνιο Παντσέρι, φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος διαφθοράς, ότι λέει ψέματα.
«Ξέρουμε πολύ καλά ότι μας κοροϊδεύει, το ξέρουμε. Αλλά όλα θα ξεσκεπαστούν. Και όταν θα ξεσκεπαστούν, θα ”σκάσει” το πράγμα».
Ο συνήγορος της Εύας Καϊλη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος δήλωσε: «Ο βοηθός του ανακριτή ομολογεί ότι θεωρούν ότι λέει ο Παντσέρι σε βάρος της Καϊλή και των άλλων κατηγορουμένων είναι ψέματα και παρόλα αυτά τον διατηρούν στο καθεστώς του μετανοημένου για να κάνει ένα χρόνο μόνο φυλακή και να έχει αξιοπιστία το ψεύδος του σε βάρος της Καϊλή».
Ο Αλβάρες-Ροντρίγκες ακούγεται επίσης να εκφράζει τα παράπονά του για τους Βέλγους δικαστές και να σχολιάζει τις σχέσεις τους με το πολιτικό σύστημα.
«Και παράλληλα εκδίδεται διάταξη της ανακρίτριας που απαγορεύει στην Καϊλή να υπερασπίζεται δημόσια τον εαυτό της ενώ την ίδια στιγμή κατακλύζεται ο δημόσιος βίος με τα ψέματα του Παντσέρι», επεσήμανε ο δικηγόρος της κας Καϊλή.
Εντωμεταξύ, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε υπέρ της άρσης της ασυλίας της Εύας Καϊλή για υπόθεση άσχετη με το σκάνδαλο «Qatargate», αλλά μετά από αίτημα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, το Δεκέμβρη του 2022, για πιθανή απάτη κατά του προϋπολογισμού της ΕΕ σε σχέση με τις βουλευτικές αποζημιώσεις και την αμοιβή των βοηθών.
Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η Εύα Καϊλή κατηγορείται ότι ξόδεψε με δόλο δημόσιο χρήμα από 120.000 έως 150.000 ευρώ, ενώ αν κριθεί ένοχη μπορεί να της επιβληθεί ποινή φυλάκισης από 5 έως 15 χρόνια. Η προσπάθεια του Καϊλή να απορρίψει την υπόθεση στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέτυχε τον περασμένο μήνα.
Διαβάστε επίσης: