Πυρκαγιά στην Τουρκία: Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων – 78 οι νεκροί
Αυξάνεται μέρα με τη μέρα ο αριθμός των θυμάτων από την φονική πυρκαγιά στο ξενοδοχείο Grand Kartal του χιονοδρομικού κέντρου Καρτάλκαγια, στην Τουρκία, τα ξημερώματα της Τρίτης 21/1.
Σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, οι νεκροί έχουν ανέλθει στους 78 όπως ανακοίνωσαν οι αρχές το μεσημέρι της Πέμπτης (23/1). Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 79 νεκρούς, ο οποίος εν τέλει αναθεωρήθηκε.
Το γραφείο Ιατροδικαστικής του Τουρκικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, δηλώνει χαρακτηριστικά πως «η αιτία θανάτου και η ταυτοποίηση των 78 ατόμων που έχασαν τη ζωή τους στην πυρκαγιά ολοκληρώθηκε από το ίδρυμά μας. 77 σοροί έχουν παραδοθεί στους συγγενείς τους. Οι συγγενείς ενός αλλοδαπού υπηκόου αναμένουν την παράδοση».
Σύμφωνα με ειδικούς αλλά και με διασωθέντες του δυστυχήματος, το σύστημα συναγερμού για πυρκαγιά του ξενοδοχείου δεν λειτούργησε. Επιπλέον, η πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρχιτεκτονικής της Άγκυρας Ντέρια Μπασγιλμάζ, η οποία επισκέφτηκε τον τόπο του δυστυχήματος, ανέφερε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο πως “το ξενοδοχείο δεν είχε παρά ένα μόνο κλιμακοστάσιο που χρησίμευε ως έξοδος κινδύνου και πως αυτό δεν ήταν σύμφωνο με τις προδιαγραφές”.
Οι Αρχές μέχρι στιγμής έχουν προχωρήσει σε 11 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων βρίσκονται ένας αντιδήμαρχος της Μπολού, ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πόλης, αλλά και ο ιδιοκτήτης του Grand Kartal.
- Μόλις τώρα Παράταση στις αναστολές για το Κτηματολόγιο: «Παγώνουν» αγωγές του Δημοσίου
- 10 λεπτά πριν Ευρωπαϊκά Σχολεία: Ανακοινώθηκαν οι πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών για αποσπάσεις
- 18 λεπτά πριν Μουντιάλ 2026: Ποιοι κινδυνεύουν και ποιοι παίζουν για την πρωτιά σήμερα (24/6) στους ομίλους Α, Β και Γ


















