Πότε ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις του 2023

Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος εξέδωσε έναν χρήσιμο οδηγό

Τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι χειμερινές εκπτώσεις του 2023 και θα διαρκέσουν έως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που κατατέθηκε πρόσφατα στη Βουλή, οι χειμερινές εκπτώσεις θα γίνονται από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι και τέλος του Φεβρουαρίου.

Ο οδηγός της ΕΝΚΕ για τις εκπτώσεις

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος εξέδωσε έναν χρήσιμο οδηγό με τους πέντε κανόνες, τους οποίους θα πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές για τις εκπτώσεις.

Αναλυτικά οι κανόνες έχουν ως εξής:

  1. Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  2. Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  3. Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  4. Τα προϊόντα θα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή! Στις προσφορές συχνά αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, γι’ αυτό εάν μετανιώσουν, δεν έχουν τη δυνατότητα αλλαγής.
  5. Να ζητούν πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.

Η Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα στις χειμερινές εκπτώσεις

Με την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, μειώνονται συνολικά οι Κυριακές με ανοιχτά τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ.

Οι Κυριακές του 2023 με ανοιχτά καταστήματα είναι παρακάτω πέντε:

  1. 15 Ιανουαρίου 2023 – Η πρώτη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων
  2. 9 Απριλίου 2023 – Κυριακή των Βαΐων
  3. 16 Ιουλίου 2023 – Η πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων
  4. 24 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία ημέρα πριν τα Χριστούγεννα
  5. 31 Δεκεμβρίου 2023 – Η τελευταία ημέρα πριν την Πρωτοχρονιά

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπτωτικές περίοδοι που απομένουν κάθε χρονιά είναι πλέον:

Χειμερινές εκπτώσεις: Όπως αναφέραμε, από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου

Θερινές εκπτώσεις: Από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου μέχρι το τέλος του Αυγούστου

Κυριακές με ανοιχτά καταστήματα - Το ωράριο

Το προαιρετικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων είναι από τις 11:00 έως τις 20:00.

Η κάθε αλυσίδα σούπερ μάρκετ ορίζει τη δική της πολιτική αναφορικά με το ποιες Κυριακές ανοίγει.

Σε κάθε νέα ημερομηνία ενδεχομένως τα δεδομένα να αλλάζουν και τα σούπερ μάρκετ ενημερώνουν για το αν λειτουργούν ή όχι.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram