Πότε επανέρχεται ο κατώτατος μισθός στα 751€

Έρχονται αυξήσεις στο επίδομα ανεργίας και τις τριετίες
Ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ ίσχυε πριν από 11 χρόνια, το 2011.

Με γοργούς ρυθμούς γίνονται οι απαραίτητες προετοιμασίες για την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ εντός του 2023, με τη διαδικασία να επισπεύδεται, ώστε οι σχετικές ανακοινώσεις να γίνουν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού αφορά περίπου 600.000 εργαζόμενους, ενώ αναμένεται να παρασύρει προς τα πάνω το επίδομα ανεργίας και τις τριετίες.

Να θυμίσουμε ότι φέτος πραγματοποιήθηκαν δύο αυξήσεις στον κατώτατο μισθό.

Η πρώτη εξαγγέλθηκε πέρυσι τον Ιούλιο και τέθηκε σε ισχύ τον Ιανουάριο και ήταν της τάξης του 2% με τις κατώτατες αποδοχές να ανέρχονται στα 663 ευρώ.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Μάιο, πραγματοποιήθηκε νέα αύξηση κατά 7,5%, με συνέπεια ο κατώτατος μισθός να έχει διαμορφωθεί σήμερα στα 713 ευρώ.

Ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ ίσχυε πριν από 11 χρόνια, το 2011.

Για αυτό ο πρωθυπουργός αναμένεται να αφιερώσει σε αυτό το θέμα σημαντικό τμήμα της ομιλίας του στη ΔΕΘ, καθώς η ανάκτηση των επιπέδων που ίσχυαν πριν από τα μνημόνια θα έχει έντονο συμβολισμό.

Επίσης, λίγες ημέρες νωρίτερα -στις 20 Αυγούστου- θα έχει ολοκληρωθεί και η έξοδος από τη μεταμνημονιακή εποπτεία.

Για να αγγίξει ο κατώτατος μισθός τα 751 ευρώ, απαιτείται πρόσθετη ονομαστική αύξηση της τάξεως του 5,5%.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram