Ενημερωτικό portal για προσλήψεις
Διορισμός Τώρα
Αιτήσεις Τώρα
Σύνδεση
Διορισμός Τώρα
Αιτήσεις Τώρα
Σύνδεση
    Ροή ειδήσεων
    Όλες οι κατηγορίες
  • Σημαντικά
  • ΑΣΕΠ
    • ΑΣΕΠ Προσλήψεις
    • ΑΣΕΠ Γραπτός Διαγωνισμός
    • Προσλήψεις σε Νοσοκομεία
    • ΑΣΕΠ Προκηρύξεις
    • ΑΣΕΠ Διορισμοί
  • Επικαιρότητα
    • Ευρωεκλογές
    • Πολιτική
    • Κοινωνία
    • Οικονομία
    • Διεθνή
    • Lifestyle
    • Αθλητικά
  • Ιδιωτικός Τομέας
    • Θέσεις εργασίας
    • Εργασιακά Νέα
    • Εργασία στο Εξωτερικό
    • Ιδιωτική ασφάλιση
  • Επιδόματα – Κατάρτιση
    • Επιδόματα
    • Επίδομα Παιδιού
    • ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ Κατάρτιση
  • Συντάξεις
  • Εκπαίδευση
    • Εκπαιδευτικά νέα
    • Μεταπτυχιακά
    • Υποτροφίες
  • Επιχειρείν
    • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Προγράμματα
    • Αγροτικά νέα
  • Απόψεις
Αρχική σελίδα / Επικαιρότητα / Πολιτική
Πολιτική

Πολιτική κόντρα για φοροδιαφυγή και μείωση φόρων

Με αφορμή τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού

Πολιτική κόντρα για φοροδιαφυγή και μείωση φόρων
Μ. Π
29/10/2024 | 15:28
Ελληνική Λύση ΚΚΕ Κυριάκος Μητσοτάκης ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική κόντρα για φοροδιαφυγή και μείωση φόρων

Πολιτική κόντρα και πόλεμος δηλώσεων ξέσπασε σήμερα, μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την πάταξη της φοροδιαφυγής και τη μείωση φόρων.

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκή πόλεμο με τη φοροδιαφυγή, η αντιμετώπιση της οποίας σημαίνει λιγότερους φόρους στην κοινωνία», ανέφερε ο Πρωθυπουργός μιλώντας σήμερα το μεσημέρι στα εγκαίνια του νέου κτηρίου της κεντρικής υπηρεσίας της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

«Και όσο μειώνεται η φοροδιαφυγή, όσο περιορίζεται το κενό στον ΦΠΑ, όσο καταφέρνετε και εξιχνιάζετε μεγάλες φορολογικές ή τελωνειακές απάτες που απαιτούν μια εξειδίκευση, τόσο θα προσθέτετε παραπάνω έσοδα στα ταμεία του κράτους, έτσι ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε με την πολιτική μείωσης των φόρων, κάτι το οποίο έχουμε πρόθεση να κάνουμε μέχρι το τέλος τουλάχιστον της κυβερνητικής μας θητείας, το 2027» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στους εργαζόμενους στην ΑΑΔΕ.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

«Την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης στήνει μια ακόμα φιέστα εγκαινίων, 150.000 ψηφιακά αιτήματα φορολογουμένων έχουν συσσωρευτεί στις νέες κεντρικοποιημένες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και μένουν αναπάντητα για μήνες» αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. 
«Η ταλαιπωρία, που προέκυψε από την κατάργηση των ΔΟΥ και τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους στα «κεντρικά» της ΑΑΔΕ, χωρίς προσωπικό, χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με τις υπηρεσίες, κ.ά., δημιουργεί προβλήματα στην αγορά, στην κοινωνία αλλά και στους επαγγελματίες (λογιστές, φοροτεχνικούς)» συμπληρώνει ο ίδιος στη δήλωσή του και καταλήγει: «Ο κ. Μητσοτάκης σπέρνει φιέστες και θερίζει ταλαιπωρία. Οι πολίτες πρέπει να αντιμετωπίσουν, εκτός από τη δυσβάσταχτη αύξηση των καταβολών φόρων, και τη νέα γραφειοκρατία». 

«Μόνο ως προκλητικό και κακόγουστο αστείο ακούγεται η δήλωση του πρωθυπουργού για “πρόθεση” μείωσης των φόρων μέχρι το 2027, τη στιγμή που αρνείται συστηματικά να καταργήσει ή έστω να μειώσει τους υπέρογκους έμμεσους φόρους στα τρόφιμα, την ενέργεια και τα άλλα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, που εκτοξεύουν τις τιμές και ροκανίζουν το λαϊκό εισόδημα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Συνεχίζει ο πρωθυπουργός να είναι στον φαντασιακό του κόσμο. Αφού λέει ότι μειώνει τους φόρους, γιατί δεν μειώνει τον φόρο στα καύσιμα και το κυριότερο γιατί δεν κάνει οριζόντιο φόρο σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα 15%;» αναφέρει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Το κυριότερο, γιατί δεν χτυπάει τους λαθρεμπόρους πετρελαίου, καυσίμων, τσιγάρων, για να μαζέψει τα έσοδα, τα οποία λείπουν από τα ταμεία. Δεν τα μαζεύει ποτέ. Η κυβέρνηση υπηρετεί τους πλουτοκράτες και όχι τους φτωχούς Έλληνες πολίτες» τονίζει ο ίδιος.


Σχετικά άρθρα

Η συνάντηση Δένδια με τον Πατριάρχη Αντιοχείας
Η συνάντηση Δένδια με τον Πατριάρχη Αντιοχείας
Κρήτη: Κέντρα κράτησης μεταναστών σε τρεις νομούς
Κρήτη: Κέντρα κράτησης μεταναστών σε τρεις νομούς
Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον Πατριάρχη Αντιοχείας
Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον Πατριάρχη Αντιοχείας
Περισσότερες ειδήσεις
Όλες οι πολιτικές ειδήσεις. Ενημέρωση σχετικά με την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας, την πολιτική ασφαλείας της ΕΕ και τη διπλωματία.
Κυρ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητά μας η ενίσχυση της πολιτικής προστασίας
Κυρ. Μητσοτάκης: Προτεραιότητά μας η ενίσχυση της πολιτικής προστασίας
18/07/2025 | 15:14
Πλεύρης: «Όποιος δεν δικαιούται άσυλο, η διαδρομή θα είναι φυλακή ή επιστροφή»
Πλεύρης: «Όποιος δεν δικαιούται άσυλο, η διαδρομή θα είναι φυλακή ή επιστροφή»
18/07/2025 | 13:01
ΣΥΡΙΖΑ:Ο Φώτης Κουβέλης πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας
18/07/2025 | 10:30
Αυγενάκης: «Ζήτησα παραίτηση, όχι ποινικό αδίκημα» – Απάντηση για ΟΠΕΚΕΠΕ και παρακολουθήσεις
18/07/2025 | 10:03
Κώστας Αχ. Καραμανλής για την υπόθεση Τεμπών: Παραπέμπεται για παράβαση καθήκοντος
17/07/2025 | 18:15
Σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ για τη δήλωση Λιακούλη περί «χούντας»
Σύγκρουση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ για τη δήλωση Λιακούλη περί «χούντας»
17/07/2025 | 15:56
ΠΑΣΟΚ: Καταγγέλλει σεξιστικό σχόλιο από τον Δημήτρη Καλογερόπουλο
ΠΑΣΟΚ: Καταγγέλλει σεξιστικό σχόλιο από τον Δημήτρη Καλογερόπουλο
17/07/2025 | 14:38
Βουλή: Η ΝΔ ζητά την παραπομπή του Κώστα Καραμανλή στο Δικαστικό Συμβούλιο
Βουλή: Η ΝΔ ζητά την παραπομπή του Κώστα Καραμανλή στο Δικαστικό Συμβούλιο
17/07/2025 | 14:10
Λιάνα Κανέλλη: «Το κοινοβούλιο δεν είναι σόου, καμένα χαρτιά οι σωτήρες»
Λιάνα Κανέλλη: «Το κοινοβούλιο δεν είναι σόου, καμένα χαρτιά οι σωτήρες»
17/07/2025 | 12:14
workenter.gr - Ενημερωτικό portal για προσλήψεις
Ταυτότητα
Μενού
  • Ειδήσεις ΑΣΕΠ
  • Εργασία TV
  • Επικαιρότητα
  • Ιδιωτικός Τομέας
  • Επιδόματα – Κατάρτιση
  • Εκπαίδευση
  • Επιχειρείν
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
  • Όροι χρήσης
  • Πoλιτική Cookies
  • Cookies Banner
  • Προσωπικά Δεδομένα
  • Διαφήμιση
Εγγραφείτε στο newsletter
Μείνετε ενημερωμένοι για όλες τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας.
Όρους χρήσης και την Πολιτική απορρήτου
Subscription Form
Όρους χρήσης και την Πολιτική απορρήτου
© Aπαγορεύεται χωρίς γραπτή άδεια της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «GATEWORK ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ», η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλως πως, τμηματικά ή περιληπτικά στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση, κατά παράφραση ή διασκευή, κάθε είδους υλικού που περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα www.workenter.gr.
© GATEWORK ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ
© Copyright 2025 Με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Developed by Webartstudio.gr