Πλήρεις υποτροφίες σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου για ετήσια φοίτηση στις ΗΠΑ

Ο διαγωνισμός θα είναι ανοιχτός μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2022
Το FLEX χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Υπουργείο Εξωτερικών (U.S Department of State) των ΗΠΑ.

Ενημερωτική εκδήλωση για το διαγωνισμό συμμετοχής στο Πρόγραμμα Μαθητικής Ανταλλαγής Future Leaders Exchange (FLEX) διοργανώνουν τα Αμερικανικά Συμβούλια για τη Διεθνή Εκπαίδευση της Ελλάδας, την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 18:30, στο Thessaloniki TechLab (Τσιμισκή 136).

Ο διαγωνισμός συμμετοχής στο πρόγραμμα FLEX είναι ανοιχτός σε μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα που θέλουν να διεκδικήσουν πλήρη υποτροφία για να περάσουν στις ΗΠΑ ένα σχολικό έτος, να μείνουν σε οικογένεια υποδοχής και να φοιτήσουν σε αμερικανικό σχολείο εκεί.

Το FLEX χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, οργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό American Councils for International Education και από τη θεσμοθέτησή του το 1993, υλοποιείται σε 21 χώρες της Ευρώπης και Ευρασίας με περισσότερους από 29.000 μαθητές να έχουν λάβει μέρος σε αυτό.

Στην Ελλάδα προσφέρθηκε για πρώτη φορά το 2019 και υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στην εκδήλωση ενημέρωσης, οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες, καθώς και οι οικογένειες τους, θα μπορέσουν να γνωρίσουν την ιστορία του FLEX, να μάθουν περισσότερα για την υποτροφία και το περιεχόμενο του προγράμματος, αλλά και για τη διαδικασία συμμετοχής στο διαγωνισμό, ο οποίος θα είναι ανοιχτός μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2022.

Η προεγγραφή για την εκδήλωση είναι απαραίτητη στο εξής link: https://greece.americancouncils.org/nea/flex-in-thessaloniki

Επίσης, στο email [email protected] ή τηλεφωνικά στο 6946604002.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram