Πέθανε ο συγγραφέας και ποιητής Κωστής Γκιμοσούλης
Σε ηλικία μόλις 63 ετών, αποχαιρέτησε το αναγνωστικό κοινό που τον αγάπησε.
Θλίψη σκόρπισε στο λογοτεχνικό στερέωμα, η είδηση του θανάτου του γνωστού και αγαπητού στο αναγνωστικό κοινό, συγγραφέα και ποιητή Κωστή Γκιμοσούλη σε ηλικία μόλις 63 ετών.
Ο Κωστής Γκιμοσούλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής Αθηνών, εργάστηκε για πολλά χρόνια ως συμβολαιογράφος. Εμφανίστηκε στα ελληνικά γράμματα τη δεκαετία του ‘80 και άφησε ισχυρό το στίγμα του.
Εξέδωσε τις δύο πρώτες ποιητικές του συλλογές το 1983, και πέρασε στον πεζό λόγο το 1988.
Όντας μια από τις ιδιαίτερες φωνές της ελληνικής λογοτεχνίας, ο Κωστής Γκιμοσούλης στα κείμενά του ακροβατούσε στο μεταίχμιο της ποίησης και του πεζού λόγου και σε αυτά προσέθετε μία παραμυθητική χροιά, αλλά και σχέδιά του.
Έγραψε διηγήματα όπως Η κραυγή της πεταλούδας. Καμιά φορά αυτά τα διηγήματα μεγάλωναν και γίνονταν νουβέλες ή μυθιστορήματα, όπως τα Μια νύχτα με την Κόκκινη, Ανατολή, Χέρι στη φωτιά, Βρέχει φως, Το θηρίο είναι παντού, Εξομολόγηση σ’ έναν κολομβιανό σκύλο, Στάχτη στα μάτια, Ο άγγελος της μηχανής, Her night on red,”Το φάντασμά της, Το αηδόνι στο πόδι της, Ο Μέσα και ο Έξω, Όλες μία και Μεταξοχώρι (Aλφάβητο για όρη).
Από την ποίηση πέρασε με πέντε ποιητικές συλλογές (Ο ξυλοκόπος πυρετός, Η αγία μελάνη, Το στόμα κλέφτης, Επικίνδυνα παιδιά, Αγάπη από ζήλια).
Το 2001 εκδόθηκε ο Μαύρος χρυσός, ένα βιβλίο του που περιέχει ποιήματα, διηγήματα και ζωγραφιές με νερομπογιές, ενώ το 2011 κυκλοφόρησε το Για να μάθεις να πετάς, με ιστορίες-παραμύθια για μικρούς και για μεγάλους, και με εννέα ζωγραφιές του Γιάννη Ψυχοπαίδη εμπνευσμένες ειδικά για το βιβλίο.
Το 2013 εκδόθηκε το Δυο μήνες στην αποθήκη, μια προσωπική μαρτυρία από την παραμονή του σε νοσοκομείο. Το 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο του με τίτλο Τα παράξενα που δεν ξεχνάμε, που περιλαμβάνει μικρά πεζά, ποιήματα και σχέδια του ίδιου. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες.
Το 1997 συμμετείχε ως ηθοποιός, υποδυόμενος έναν ήρωά του, στη μικρού μήκους ταινία Δεύτερο κράνος της Αθηνάς Σακελλαρίου, που προβλήθηκε στο φεστιβάλ Δράμας. Έργα του έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες.