Επικαιρότητα

Πέθανε η Φώφη Γεννηματά

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου - Διακόπτει τις εργασίες του το Κοινοβούλιο

Πέθανε η Φώφη Γεννηματά Η ανακοίνωση του νοσοκομείου - Διακόπτει τις εργασίες του το Κοινοβούλιο
Ομάδα Workenter
25/10/2021 | 12:19
Πέθανε η Φώφη Γεννηματά Η ανακοίνωση του νοσοκομείου - Διακόπτει τις εργασίες του το Κοινοβούλιο

Πέθανε σήμερα το πρωί σε ηλικία 57 ετών η Φώφη Γεννηματά μετά από δύο εβδομάδες σκληρής μάχης με τον καρκίνο και νοσηλείας στον Ευαγγελισμό.

Η υγεία της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά επιδεινώθηκε ραγδαία και ταχύτατα, τις τελευταίες ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι εισήχθη στον Ευαγγελισμό στις 12 Οκτωβρίου με υποτροπή της βασικής νόσου.

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε πριν από λίγο η διοίκηση του νοσοκομείου Ευαγγελισμός στο οποίο νοσηλευόταν η Φώφη Γεννηματά, αναφέροντας:

«Σήμερα 25/10/2021 και ώρα 12:04 μμ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, απεβίωσε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ  Φώφη Γεννηματά μετά από πολυετή μάχη και παρά τις προσπάθειες των θεραπόντων ιατρών. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους της».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κοινοβούλιο πρόκειται να διακόψει τις εργασίες του την τρέχουσα εβδομάδα λόγω του θανάτου της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Την εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο οποίος δήλωσε πως έχει την έγκριση του πρωθυπουργού για κλείσιμο της Βουλής.

Συγκεκριμένα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα μείνει κλειστή η Βουλή έπειτα από συνεννόηση των κομμάτων σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά.

 

Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα: «Η σημερινή συνεδρίαση ξεκινάει και τελειώνει υπό την καταθλιπτική σκιά, της εκδημίας της Φώφης Γεννηματά, προέδρου του ΚΙΝΑΛ και διακεκριμένης κοινοβουλευτικού. Η θλίψη και η συντριβή, αντιπροσωπεύοντας πιστά είμαι βέβαιος σύσσωμο τον ελληνικό λαό, μας επιβάλλει να αποφασίσουμε στοιχειωδώς τη διακοπή των εργασιών του κοινοβουλίου για αυτή την εβδομάδα. Συμφωνήσαμε να παγώσει το έργο αυτή την εβδομάδα.

Συνομίλησα με τον πρωθυπουργό και συμφωνήσαμε να παγώσει το νομοθετικό έργο και μετα λοιπά κόμματα συμφωνήσαμε. Θα συνεννοηθούμε για την επόμενη εβδομάδα. Η Βουλή γίνεται κοινωνός του τραγικού νέου. Σε συνεδρίαση της Ολομέλειας θα τιμήσουμε τη μνήμη μιας σημαντικής πολιτικού, άξιας γυναίκας, αφοσιωμένης μητέρας, αγαπητής συναδέλφου. Μιας πολιτικού που παρά την τεράστια δοκιμασία μέχρι την τελευταία στιγμή στα μάτια όλων και δεν είναι οξύμωρο, ήταν φέρελπις».

 
Στη μνήμη της κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ στο έδρανό της ο πρόεδρος της Βουλής άφησε λουλούδια στη μνήμη της. 
 
Με tweet της η πρόδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αποχαιρετά την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, γράφοντας: «Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά συγκίνηση. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες. Υπηρέτησε με πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο και με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας»
 
<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="el" dir="ltr">Αποχαιρετάμε την Φώφη Γεννηματά με βαθιά συγκίνηση. Μια γενναία γυναίκα που έδωσε με αξιοπρέπεια όλες τις μάχες της ζωής της, τις πιο μικρές και τις πιο μεγάλες. Υπηρέτησε με πολιτικό ήθος τις αρχές της και τον δημόσιο βίο και με μια ευγένεια ψυχής που θα λείψει σε όλους μας.</p>&mdash; President GR (@PresidencyGR) <a href="https://twitter.com/PresidencyGR/status/1452573171299803138?ref_src=twsrc%5Etfw">October 25, 2021</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
Περισσότερες ειδήσεις
Διαβάστε τα τελευταία νέα για την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Όλες οι ειδήσεις για πολιτική, οικονομία, κοινωνία, διεθνή, αθλητισμό, lifestyle, υγεία. Όλη η έκτακτη επικαιρότητα. Δείτε πρώτοι τα σημαντικά νέα της ημέρας