ΑΣΕΠ Προσλήψεις

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Το ΣτΕ κρίνει την τύχη της προκήρυξης

Σε προσωρινό «πάγο» η στελέχωση των ΟΠΠΙ

Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Το ΣτΕ κρίνει την τύχη της προκήρυξης Εκτός αρχικού στόχου οι προσλήψεις - Το 2022 «βλέπει» η κυβέρνηση
Πανεπιστημιακή Αστυνομία: Το ΣτΕ κρίνει την τύχη της προκήρυξης Εκτός αρχικού στόχου οι προσλήψεις - Το 2022 «βλέπει» η κυβέρνηση

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) ρίχνει το «μπαλάκι» η κυβέρνηση για την ολοκλήρωση της προκήρυξης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας και την τοποθέτηση του νέου προσωπικού στα Πανεπιστήμια.

Όπως σημείωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, για την τοποθέτηση των ΟΠΠΙ στα πανεπιστήμια εκκρεμεί απόφαση του ΣΤΕ για τον τρόπο που έγινε η προκήρυξη και οι προσλήψεις και να ολοκληρωθεί η εκπαίδευση.

«Σε ότι αφορά το θεσμικό πλαίσιο για την περιφρούρηση βασικών λειτουργιών στα πανεπιστήμια, νόμος υπάρχει. Ενισχύουμε αυτό το οπλοστάσιο. Η πανεπιστημιακή αστυνομία είναι στην κατεύθυνση αυτή» σημείωσε.

Εκτός αρχικού στόχου οι προσλήψεις – Το 2022 «βλέπει» η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση, παρ’ ότι δεν φαίνεται να υποχωρεί στη δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που κλήθηκε να υλοποιήσει τόσο η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος (υπενθυμίζεται ότι η Πανεπιστημιακή Αστυνομία είναι ένα από τα «στοιχήματα» που «έχασε» ο τέως υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης), υποστηρίζει ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί κανονικά. 

«Ο νόμος θα αρχίσει να ισχύει από τις αρχές του επόμενου έτους. Δεν έχει αλλάξει ο νόμος , ούτε έχει οπισθοχωρήσει η κυβέρνηση. Απλά χρειάζεται πολύ καλή προετοιμασία για να λειτουργήσει. Γι’ αυτό χρειάζεται καλύτερη προετοιμασία το νέο σώμα , ώστε να αντιμετωπίσει προβοκάτσιες», έχει τονίσει ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος σε «ακροαριστερούς που επί δεκαετίες θέλουν φασαρίες».

Το ότι κανονικά θα προχωρήσει η ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, βάζοντας ένα τέλος στα σενάρια περί οπισθοχώρησης της κυβέρνησης επιβεβαίωσε και ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος.

Σημειώνεται πως και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σημείωσε πως η διαδικασία συνεχίζεται κανονικά, διευκρινίζοντας ωστόσο πως «η εκτίμηση του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας είναι ότι η πρόσληψη, η οποία θα γίνει με διαδικασίες ΑΣΕΠ, θα ολοκληρωθεί μέσα στο έτος». «Θα ακολουθήσει μια 3μηνη εκπαίδευση τους» προσέθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι η προκήρυξη για την πρόσληψη 400 ατόμων που θα στελεχώσουν την πρώτη φάση σύστασης της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο ενώ προέκυψαν σχεδόν 5.000 αιτήσεις υποψηφίων. 

Μετά την δημοσιοποίηση των πινάκων, δόθηκε ένα χρονικό περιθώριο 10 ημερών, κατά το οποίο υποβλήθηκε μεγάλος αριθμός ενστάσεων, που ακόμη εκκρεμούν οι αποφάσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Στην περίπτωση που αποφανθεί το ΣτΕ, οι προσληφθέντες θα μπουν στις αστυνομικές σχολές για την βασική τους εκπαίδευση, η διάρκεια της οποίας συμπτύχθηκε στους τέσσερις από τους έξι μήνες.

Περισσότερες ειδήσεις
Τα τελευταία νέα του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Δείτε προσόντα, δικαιολογητικά, προθεσμίες για όλες τις ειδικότητες