Ωρωπός: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις εικόνες με τη γυμνή 70χρονη

Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας

Αυτεπάγγελτα επιλήφθηκε η Δικαιοσύνη της εικόνας με τη γυναίκα που κείτεται γυμνή στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας στον Ωρωπό και οι υπάλληλοι του ασθενοφόρου του Δήμου την πλένουν με πιεστικό για να τη βάλουν στο ασθενοφόρο.

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθήνας, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Ο κ. Ελευθεριάνος μετά τις εικόνες ντροπής που είδαν το φως τη δημοσιότητας με το πλήρωμα δημοτικού ασθενοφόρου να πλένει με το λάστιχο την ανήμπορη γυναίκα, για να την αναλάβει, προκαλούν το κοινωνικό αίσθημα κι απαιτούν άμεση απόδοση ευθυνών.

Την προκαταρκτική ποινική έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος και στο πλαίσιο αυτής θα διερευνηθεί αν τελέστηκαν βασανιστήρια στην πλημμεληματική τους μορφή και προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

«Δεν έχουν σχέση με το ΕΚΑΒ αυτοί οι εργαζόμενοι»

Την αντίδραση του Υπουργού Υγείας προκάλεσε το περιστατικό στον Ωρωπό όπου εργαζόμενοι σε ασθενοφόρο πλένουν μια γυναίκα με λάστιχο, το οποίο ο κ. Πλεύρης χαρακτήρισε ως «άθλιο». Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι οι εν λόγο εργαζόμενοι δεν ανήκουν στο ΕΚΑΒ αλλά σε ιδιωτική εταιρεία και διαψεύδει όσους ισχυρίζονται το αντίθετο.

«Το άθλιο περιστατικό στον Ωρωπό δεν έχει σχέση με εργαζόμενους στο @YpYgGR, όπως λανθασμένα διακινούν κάποιοι. Οι συγκεκριμένοι δεν εργάζονται ούτε στο ΕΚΑΒ ούτε συνολικά στο Υγείας. Οι διασώστες μας σώζουν καθημερινά συνανθρώπους μας και δεν έχουν σχέση με απάνθρωπες συμπεριφορές».

 

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram