"Οχι" εξετάσεις τον Μάρτιο λένε οι υποψήφιοι - ΑΣΕΠ Γραπτός

Μεγάλη δημοσκόπηση του workenter.gr - Τι σχολιάζουν όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στη 2Γ/2022

Εκκωφαντική είναι η απάντηση των υποψηφίων του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (ΑΣΕΠ 2Γ/2022) στο ερώτημα του workenter.gr, αν συμφωνούν με την επίσπευση της διαδικασίας διεξαγωγής των εξετάσεων στις 4 Μαρτίου.

Στη μεγάλη δημοσκόπηση που διεξαγάγαμε -και η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη- το 72% των ερωτηθέντων - υποψηφίων δηλώνει ανοικτά ότι δεν επιθυμεί να γίνουν οι εξετάσεις τον Μάρτιο.

Στην έρευνα του workenter.gr συμμετείχαν επώνυμα 1.403 υποψήφιοι των βαθμίδων ΠΕ και ΤΕ. "Ναι" για εξετάσεις στις 4 Μαρτίου δηλώνει το 28% (393 υποψήφιοι), ενώ στο "Όχι" τοποθετούνται 1.010 υποψήφιοι (72%).

Η δημοσκόπηση ξεκίνησε μόλις το πρωί της Τετάρτης (25/1) και θα συνεχισθεί. Το πλειοψηφικό ποσοστό του 'Όχι" είναι αρκούντως δηλωτικό και, λόγω διαφοράς, είναι αδύνατον να αντιστραφεί.

Πολλοί από τους υποψηφίους που συμμετείχαν στην έρευνα του workenter.gr άφησαν και σχόλια. Δείτε ορισμένα από αυτά:

Πράγματι, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων τονίζει ότι "η ύλη είναι τεράστια", "ο διαγωνισμός θα μπορούσε να γίνει αργότερα", "για την 1Γ/2022 δόθηκε πολύ περισσότερος χρόνος", "για να πετύχεις στον συγκεκριμένο διαγωνισμό (σ.σ. πανελλήνιο) πρέπει να διαβάζει κάθε μέρα 10 ώρες".

Τα ευρήματα της συγκεκριμένης δημοσκόπησης οφείλουν να προβληματίσουν σοβαρά τόσο την ηγεσία του ΑΣΕΠ όσο και αυτή του υπουργείου Εσωτερικών.

Είναι σαφές -πιο σαφές δεν γίνεται- ότι η φημολογία, ίσως και η πιθανότητα, για επίσπευση της ημερομηνίας διεξαγωγής του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού προσκρούει με το κοινό αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των υποψηφίων για περισσότερο χρόνο προετοιμασίας.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram