ΟΑΣΘ: Έρχονται 175 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία – Στους δρόμους 171 νέοι οδηγοί

ΟΑΣΘ: Έρχονται 175 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία – Στους δρόμους 171 νέοι οδηγοί
Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ/ EUROKINISSI)

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην προμήθεια περίπου 175 επιπλέον ηλεκτρικών λεωφορείων για τη Θεσσαλονίκη μέσα στην επόμενη διετία προχωρά το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, συνεχίζοντας την ανανέωση του στόλου του ΟΑΣΘ.

Την ίδια στιγμή, ο Οργανισμός ολοκληρώνει την πρόσληψη 171 νέων οδηγών, ενώ τα 50 καινούργια ηλεκτρικά αρθρωτά λεωφορεία που παρέλαβε η πόλη έχουν ήδη ξεκινήσει δρομολόγια.

Οι παραπάνω παρεμβάσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο των συσκέψεων που πραγματοποίησαν στη Θεσσαλονίκη ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Κώτσηρας, και ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Στέλιος Σακαρέτσιος, με τις διοικήσεις και τους εργαζομένους του ΟΑΣΘ και του ΟΣΕΘ.

Στους δρόμους τα 50 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία

Τα 50 νέα ηλεκτρικά αρθρωτά λεωφορεία έχουν ενταχθεί στην κυκλοφορία από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Τα οχήματα εξυπηρετούν πολυπληθείς περιοχές της Θεσσαλονίκης, καθώς και τη γραμμή προς και από το αεροδρόμιο.

Το Υπουργείο εξασφάλισε τα λεωφορεία μέσω διεθνούς διαγωνισμού, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Με την κυκλοφορία τους, ο ΟΑΣΘ επιδιώκει να:

  • αυξήσει τη χωρητικότητα σε γραμμές με υψηλή επιβατική κίνηση,
  • ενισχύσει τη συχνότητα των δρομολογίων,
  • περιορίσει τους εκπεμπόμενους ρύπους,
  • βελτιώσει την καθημερινή εμπειρία των επιβατών,
  • ανανεώσει σταδιακά τον υφιστάμενο στόλο.

Σχέδιο για 175 επιπλέον ηλεκτρικά λεωφορεία

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου δεν σταματά στα 50 οχήματα που έχουν ήδη παραδοθεί. Για την επόμενη διετία προγραμματίζεται η προμήθεια περίπου 175 επιπλέον ηλεκτρικών λεωφορείων.

Η χρηματοδότηση θα προέλθει από:

  • το ΕΣΠΑ,
  • το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο.

Εφόσον ολοκληρωθεί το πρόγραμμα, η Θεσσαλονίκη θα ενισχύσει σημαντικά τον στόλο των οχημάτων μηδενικών εκπομπών και θα αντικαταστήσει επιπλέον παλαιότερα λεωφορεία.

Ωστόσο, τα 175 οχήματα αποτελούν προγραμματισμό για την επόμενη διετία και όχι λεωφορεία που έχουν ήδη παραδοθεί ή δρομολογηθεί.

Ολοκληρώνεται η πρόσληψη 171 οδηγών

Παράλληλα με την ανανέωση του στόλου, ο ΟΑΣΘ ολοκληρώνει τη διαδικασία πρόσληψης 171 νέων οδηγών.

Η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού θεωρείται κρίσιμη για την πλήρη αξιοποίηση των νέων λεωφορείων. Άλλωστε, η αύξηση του αριθμού των οχημάτων δεν μπορεί από μόνη της να οδηγήσει σε περισσότερα δρομολόγια, εάν δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό.

Με την ένταξη των νέων οδηγών, ο Οργανισμός στοχεύει:

  • στην πυκνότερη εκτέλεση δρομολογίων,
  • στη βελτίωση της αξιοπιστίας του προγράμματος,
  • στην κάλυψη περισσότερων βαρδιών,
  • στην καλύτερη εξυπηρέτηση των επιβατών.

Στις συσκέψεις εξετάστηκε και η δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης του προσωπικού του Οργανισμού.

Ενιαίο εισιτήριο για Μετρό και λεωφορεία

Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε επίσης η πορεία υλοποίησης του ενιαίου εισιτηρίου για το Μετρό Θεσσαλονίκης και τα λεωφορεία.

Η εφαρμογή του ενιαίου εισιτηρίου φιλοδοξεί να απλοποιήσει τις συνδυαστικές μετακινήσεις και να επιτρέψει στους επιβάτες να χρησιμοποιούν διαφορετικά μέσα με πιο εύκολο και λειτουργικό τρόπο.

Με το νέο σύστημα, ο επιβάτης θα μπορεί να οργανώνει αποτελεσματικότερα τη διαδρομή του, συνδυάζοντας λεωφορείο και Μετρό. Παράλληλα, ο ΟΣΕΘ προχωρά στον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών του, ώστε να βελτιώσει την πληροφόρηση και την εξυπηρέτηση του κοινού.

Νέα «γραμμή καινοτομίας» στη Θεσσαλονίκη

Οι συμμετέχοντες εξέτασαν και το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας νέας συγκοινωνιακής «γραμμής καινοτομίας».

Η προτεινόμενη γραμμή θα μπορούσε να συνδέσει σημαντικούς επιστημονικούς και τεχνολογικούς φορείς της πόλης, όπως:

  • το ΝΟΗΣΙΣ,
  • το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης,
  • την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης.

Το Υπουργείο επισημαίνει ότι ο αριθμός των λεωφορείων που κυκλοφορούν καθημερινά στη Θεσσαλονίκη έχει διπλασιαστεί τα τελευταία επτά χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Χρυσούλα Κέντσου Δρακάκη

Χρυσούλα Κέντσου Δρακάκη

Η Χρυσούλα Κέντσου-Δρακάκη είναι δημοσιογράφος και καλύπτει θέματα ΑΣΕΠ με ειδίκευση στην Υγεία και στην Ψυχαγωγία. Εχει σπουδάσει αθλητική δημοσιογραφία και λογοτεχνική μετάφραση, διόρθωση - επιμέλεια κειμένων. Προϋπηρεσία στο Epixeiro.gr και στο Healthweb.gr.

Όλα τα άρθρα

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr

Domain Name:workenter.gr
Νόμιμος εκπρόσωπος:Παναγής Γκιόλμας
Ιδιοκτησία:GATEWORK Α.Ε.
ΑΦΜ:800904236
ΓΕΜΗ:144568701000
Αρμόδια ΔΟΥ:ΦΑΕ Αθήνας
Διαχειριστής Ιστοσελίδας:Παναγής Γκιόλμας
Διευθυντής Ιστοσελίδας:Παναγής Γκιόλμας
Διευθυντής Σύνταξης:Πέτρος Παπαβασιλείου
Διεύθυνση:Ζωοδόχου Πηγής 1Α &
Ακαδημίας 70, Τ.Κ. 10678,
Αθήνα
Tηλεφωνικό κέντρο:2119555050
Email: enimerosi@workenter.gr
Πρακτορείο Φωτογραφιών:Eurokinissi
Cookies