Ο ΕΦΚΑ έκοψε επικουρικό γιατί δεν μπορεί να το υπολογίσει

Χωρίς το απαραίτητο λογισμικό μια ολόκληρη υπηρεσία

Υπηρεσία του ΕΦΚΑ έκοψε επικουρική σύνταξη γιατί δεν είχε λογισμικό να την υπολογίσει!

Η ιστορία που αντιμετωπίζει ο συνταξιούχος Λάζαρος Σαρηγιαννίδης προσπαθώντας να πάρει το επικουρικό του, είναι από αυτές που όταν στην αφηγηθούν, πιστεύεις ότι δεν ακούς καλά.

Η "Οδύσσειά" του, ξεκινά στις 6 Φεβρουαρίου του 2018 όταν και κατέθεσε αίτημα μετατροπής της αναπηρικής του σύνταξης σε γήρατος.

Στις 29 Ιανουαρίου του 2019 εκδόθηκε η οριστική απόφαση συνταξιοδότησης της κύριας σύνταξής του. Από εκείνη την ημέρα και μέχρι σήμερα όχι μόνο δεν έχει εκδοθεί απόφαση για την επικουρική του σύνταξη αλλά κόπηκε τελείως!

Στις επανειλημμένες προσπάθειες τόσο του ίδιου όσο και του σωματείου συνταξιούχων "Συσπείρωση" για το λόγο της διακοπής δεν υπήρξε καμία απάντηση.

Μετά από 4 χρόνια επίμονων ερωτήσεων του σωματείου η απάντηση που δόθηκε από την Τοπική Διεύθυνση e-ΕΦΚΑ Α΄Θεσσαλονίκης  ήταν ότι "δεν υπάρχει λογισμικό για να εκδοθεί η αναπηρική σύνταξη".

Όπως αναμενόταν η απάντηση προκάλεσε οργή και θυμηδία και ανάγκασε το προεδρείο του σωματείου των συνταξιούχων στις 29 Σεπτεμβρίου του 2022 να απευθυνθεί με έγγραφό του στο υπουργείο Εργασίας καλώντας το να πάρει θέση και να αναλάβει δράση προκειμένου να βοηθήσει έναν συνταξιούχο που πλέον αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Το υπουργείο Εργασίας αναλαμβάνει "δράση" ζητώντας από την αρμόδια διεύθυνση του ΕΦΚΑ να εξετάσει την πορεία του συνταξιοδοτικού αιτήματος, να ενημερώσει  τους συνταξιούχους και να κοινοποιήσει την απάντηση στις υπηρεσίες του.

 

 

Από τότε ο συνταξιούχος Λάζαρος Σαρηγιαννίδης, το σωματείο "Συσπείρωση" και το υπουργείο Εργασίας επιδεικνύουν "ιώβεια" υπομονή περιμένοντας μια απάντηση....

 

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram