Μητσοτάκης για Μετρό: Χιλιάδες προσλήψεις στους νέους σταθμούς

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού
Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει μέσα στο επόμενο διάστημα η λειτουργία των νέων σταθμών

Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει μέσα στο επόμενο διάστημα η λειτουργία των νέων σταθμών της γραμμής 3 του μετρό στον Πειραιά, σύμφωνα με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στα εγκαίνια των σταθμών «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός» και «Νίκαια».

Σημειώνεται ότι οι πύλες των σταθμών για το επιβατικό κοινό άνοιξαν από σήμερα το πρωί, με το πρώτο δρομολόγιο να ξεκινά από τον σταθμό «Νίκαια» στις 5:30.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι το έργο έχει μεγάλη οικονομική σημασία, καθώς μέσω της υλοποίησής του δημιουργούνται χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας εκτός των 2.000 υπαλλήλων που εργάζονται ή εργάστηκαν στο εργοτάξιο.

Για τις νέες γραμμές, σημειώνεται πως η απόσταση από τη Νίκαια στο Σύνταγμα θα καλύπτεται σε 14 λεπτά και από τη Νίκαια στο αεροδρόμιο σε 55 λεπτά. Η συχνότητα των δρομολογίων της ΣΤΑΣΥ στις ώρες αιχμής (7:30-17:30) στο τμήμα Αιγάλεω-Δουκίσσης Πλακεντίας θα είναι 4 λεπτά και στο τμήμα Αιγάλεω- Νίκαια θα είναι 8 λεπτά.

Ο σταθμός της «Αγ. Βαρβάρας» βρίσκεται στην πλατεία Αγίας Ελεούσας, του «Κορυδαλλού» στην πλατεία Ελευθερίας και της «Νίκαιας» στην πλατεία Αγ. Νικολάου.

Οι τρεις νέοι σταθμοί, εκτός από τη συμβολή τους στη διευκόλυνση των μετακινήσεων χιλιάδων επιβατών καθημερινά, αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά τα κυκλοφοριακά δεδομένα της περιοχής.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram