Ενημερωτικό portal για προσλήψεις
Διορισμός Τώρα
Αιτήσεις Τώρα
Σύνδεση
Διορισμός Τώρα
Αιτήσεις Τώρα
Σύνδεση
    Ροή ειδήσεων
    Όλες οι κατηγορίες
  • Σημαντικά
  • ΑΣΕΠ
    • ΑΣΕΠ Προσλήψεις
    • ΑΣΕΠ Γραπτός Διαγωνισμός
    • Προσλήψεις σε Νοσοκομεία
    • ΑΣΕΠ Προκηρύξεις
    • ΑΣΕΠ Διορισμοί
  • Επικαιρότητα
    • Ευρωεκλογές
    • Πολιτική
    • Κοινωνία
    • Οικονομία
    • Διεθνή
    • Lifestyle
    • Αθλητικά
  • Ιδιωτικός Τομέας
    • Θέσεις εργασίας
    • Εργασιακά Νέα
    • Εργασία στο Εξωτερικό
    • Ιδιωτική ασφάλιση
  • Επιδόματα – Κατάρτιση
    • Επιδόματα
    • Επίδομα Παιδιού
    • ΔΥΠΑ ΟΑΕΔ Κατάρτιση
  • Συντάξεις
  • Εκπαίδευση
    • Εκπαιδευτικά νέα
    • Μεταπτυχιακά
    • Υποτροφίες
  • Επιχειρείν
    • Επιχειρήσεις
    • Εταιρικά Νέα
    • Προγράμματα
    • Αγροτικά νέα
  • Απόψεις
Αρχική σελίδα / Επικαιρότητα / Κοινωνία
Κοινωνία

Μηχανοδηγός Προαστιακού: «Ήμουν σε ετοιμότητα για τα χειρότερα - Αντιλήφθηκα ότι τον έστελνε πάνω μας»

"Αν λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας, θα είχε αποφευχθεί όλο αυτό"

Μηχανοδηγός Προαστιακού: «Ήμουν σε ετοιμότητα για τα χειρότερα - Αντιλήφθηκα ότι τον έστελνε πάνω μας»
[email protected]
16/09/2024 | 13:07
Άγιοι Ανάργυροι μηχανοδηγός προαστιακός
Μηχανοδηγός Προαστιακού: «Ήμουν σε ετοιμότητα για τα χειρότερα - Αντιλήφθηκα ότι τον έστελνε πάνω μας»

Tην τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε μετωπική σύγκρουση δύο συρμών του προαστιακού γεμάτα επιβάτες μέσα στον αστικό ιστό, πριν μπουν στην ίδια γραμμή με αντίθετη κατεύθυνση.

Όλα συνέβησαν το πρωί της Παρασκευής (13/09), όταν η επιβατική αμαξοστοιχία 1210 ξεκίνησε από τον Σταθμό Αθηνών με προορισμό το αεροδρόμιο ενώ την ίδια ώρα στους Αγίους Αναργύρους, η επιβατική αμαξοστοιχία 1307 που έχει ξεκινήσει από Κιάτο περιμένει εντολή να φύγει προς Αθήνα με τελικό προορισμό τον Πειραιά.

Λίγο πιο κάτω από τον σταθμό των Αγίων Αναργύρων οι δύο επιβατικές αμαξοστοιχίες θα έμπαιναν σε κοινή γραμμή και σε πορεία μετωπικής σύγκρουσης, ενώ κινούνται με 60χλμ την ώρα.

«Την Παρασκευή (13/09) πραγματοποιούσα το δρομολόγιο 1210, Πειραιάς – Αεροδρόμιο. Υπήρχε ολιγόλεπτη καθυστέρηση λόγω της αυξημένης επιβατικής κίνησης. Έφτασα στην Αθήνα, στον σταθμό Λαρίσης, έγινε αποβίβαση και επιβίβαση των επιβατών. Μου δόθηκαν τα απαραίτητα έγγραφα και συγκεκριμένα το 1001. Ο σταθμάρχης του σταθμού της Αθήνας έκαναν σινιάλο, αποχώρησα από Αθήνα, κάνοντας την αναγγελία ως έπρεπε», είπε στο MEGA ο μηχανοδηγός Δημήτρης Κουτσιαύτης.

«Ανέφερα τα εξής, ότι η 1210 αναχωρεί από Αθήνα και σε μονή γραμμή προς Αγίους Αναργύρους. Στην πορεία και πριν τη μηχανογραφική διάβαση ακούω τον συνάδελφο μηχανοδηγό της 1307 να ρωτάει το ΣΚΑ τι περιμένει. Απάντηση δεν πήρε. Ξαναρωτάει ο συνάδελφος μηχανοδηγός, τότε απάντησε το ΣΚΑ ‘1307 σε μονή γραμμή για την Αθήνα’. Τότε αντιλήφθηκα ότι τον έστελνε πάνω μας».

Όπως είπε ο μηχανοδηγός στο MEGA, προχώρησε σε πέδη της αμαξοστοιχίας, ενώ ενημέρωσε τον συνάδελφό του, προλαβαίνοντας την παρ’ ολίγον τραγωδία.

«Προχώρησα σε πλήρη πέδηση για μείωση ταχύτητας, αλλά και ταυτόχρονα να μην καταλάβουν οι επιβάτες ότι υπάρχει κίνδυνος. Αν έβλεπα τα χειρότερα, ήμουν σε ετοιμότητα χρήσης ακαριαίας πέδης και να κινηθώ προς τα πίσω. Μέσω ασυρμάτου του φώναξα ‘1307 σταμάτα, έχω φύγει εδώ και ώρα από Αθήνα’. Αν λειτουργούσαν τα συστήματα ασφαλείας, θα είχε αποφευχθεί όλο αυτό».

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου ανέφερε στο MEGA πως «τα συστήματα ασφαλείας του σιδηροδρόμου λειτούργησε», ενώ τόνισε πως μόλις ολοκληρωθούν τα έργα της σιδηροδρομικής γραμμής στην περιοχή των Σεπολίων θα μπει σύστημα τηλεδιοίκησης.

Από τον ΟΣΕ δόθηκε εντολή για να εξακριβωθούν οι ακριβείς συνθήκες που έγινε το περιστατικό, τέθηκε σε αργία ο σταθμάρχης του ΣΚΑ που έδωσε την εντολή αναχώρησης στον μηχανοδηγό στους Αγίους Αναργύρους, συγκεντρώθηκαν οι ηχητικές καταγραφές και ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές.

Διαβάστε επίσης:

  • Προαστιακός: Εισαγγελική παρέμβαση για την παρ΄ ολίγον σύγκρουση των τρένων
  • Σεπόλια – Προαστιακός: Δεν λειτουργεί η τηλεδιοίκηση και τα φωτοσήματα



Διαφήμιση

VOUCHER

Διαφήμιση

DYPA

Σχετικά άρθρα

Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου
Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου
Κρήτη: 800 οι μετανάστες σε λίγες ώρες
Κρήτη: 800 οι μετανάστες σε λίγες ώρες
Ξάνθη: Νεκρά τα δύο αγόρια που αναζητούνταν
Ξάνθη: Νεκρά τα δύο αγόρια που αναζητούνταν
Περισσότερες ειδήσεις
Ειδήσεις τώρα σχετικά με τα κοινωνικά νέα σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Αγρίνιο, Φλώρινα, Άρτα αλλά και όλη την Ελλάδα. Όλα τα νέα και η έκτακτη επικαιρότητα: συλλήψεις, πορείες, απεργίες, μεταναστευτικό. Μείνετε συντονισμένοι.
Ξάνθη: 65χρονος έπεσε στο κενό
Ξάνθη: 65χρονος έπεσε στο κενό
07/07/2025 | 18:13
Ομαδικός βιασμός 14χρονης: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες
Ομαδικός βιασμός 14χρονης: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες
07/07/2025 | 18:05
Συναγερμός για την εξαφάνιση δύο 16χρονων αγοριών στην Ξάνθη
07/07/2025 | 17:43
Σεισμός τώρα στον Πύργο Ηλείας
07/07/2025 | 17:36
Ο Καιρός σαν τρενάκι «ρόλερ κόστερ»: Από τους 41°C στους 30°C
07/07/2025 | 17:08
Meteo: Έντονη και ακραία ξηρασία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
Meteo: Έντονη και ακραία ξηρασία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας
07/07/2025 | 16:54
Τροχαίο στο Κίσσαμο: Εγκλωβίστηκε οδηγός
Τροχαίο στο Κίσσαμο: Εγκλωβίστηκε οδηγός
07/07/2025 | 16:37
Απίστευτο: Αρνείται ο υπουργός να ακούσει τους πυροσβέστες;
Απίστευτο: Αρνείται ο υπουργός να ακούσει τους πυροσβέστες;
07/07/2025 | 16:32
Καύσωνας: Τι ισχύει με την «ειδική άδεια»
Καύσωνας: Τι ισχύει με την «ειδική άδεια»
07/07/2025 | 16:27
workenter.gr - Ενημερωτικό portal για προσλήψεις
Ταυτότητα
Μενού
  • Ειδήσεις ΑΣΕΠ
  • Εργασία TV
  • Επικαιρότητα
  • Ιδιωτικός Τομέας
  • Επιδόματα – Κατάρτιση
  • Εκπαίδευση
  • Επιχειρείν
Χρήσιμοι Σύνδεσμοι
  • Όροι χρήσης
  • Πoλιτική Cookies
  • Cookies Banner
  • Προσωπικά Δεδομένα
  • Διαφήμιση
Εγγραφείτε στο newsletter
Μείνετε ενημερωμένοι για όλες τις εξελίξεις στην αγορά εργασίας.
Όρους χρήσης και την Πολιτική απορρήτου
Subscription Form
Όρους χρήσης και την Πολιτική απορρήτου
© Aπαγορεύεται χωρίς γραπτή άδεια της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «GATEWORK ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ», η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, μηχανικό, ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλως πως, τμηματικά ή περιληπτικά στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση, κατά παράφραση ή διασκευή, κάθε είδους υλικού που περιλαμβάνεται στην ιστοσελίδα www.workenter.gr.
© GATEWORK ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ
© Copyright 2025 Με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.

Developed by Webartstudio.gr