Μ. Συρεγγέλα – ΟΑΣΕ: Δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών σε επιχειρήσεις

Στόχος οι γυναίκες να επανενταχθούν ομαλά στην αγορά εργασίας
Θα επιδιωχθεί η μείωση του βάρους της φροντίδας των παιδιών

Σε μικρές και σε μεγάλες επιχειρήσεις θα δημιουργηθούν χώροι φύλαξης βρεφών! Στόχος είναι να ενθαρρυνθούν οι γυναίκες ώστε να επανενταχθούν ομαλά στην αγορά εργασίας, μετά την γέννηση του ή των παιδιών τους.

Αυτές είναι οι βασικές πολιτικές που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση σε αυτό τον «ευαίσθητο» τομέα και αναπτύχθηκαν από την υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα, από το βήμα του 29ου Οικονομικού και Περιβαλλοντικού Φόρουμ του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Επισημάνθηκε ότι με τον τρόπο αυτό, θα επιδιωχθεί να μειωθεί το βάρος της φροντίδας των παιδιών και να αποκτήσουν οι γυναίκες-μητέρες-εργαζόμενες, οικονομική και επαγγελματική ανεξαρτησία.

Η δράση αυτή, θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και εντάσσεται στο νέο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025 και την ισχυροποίηση της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας.

Παράλληλα, η υφυπουργός Εργασίας, αναφέρθηκε στα μέτρα που προωθήθηκαν τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα με στόχο την οικονομική ενδυνάμωση των γυναικών. Από αυτά, ξεχωρίζει η εισαγωγή ποσόστωσης 25% στη συμμετοχή των γυναικών στα ΔΣ των εισηγμένων εταιριών. Επίσης, προωθήθηκαν μέτρα για την εξισορρόπηση επαγγελματικής και ιδιωτικής ζωής, όπως είναι η θέσπιση νέων αδειών για γονείς, αλλά και το δικαίωμά τους σε ευέλικτες ρυθμίσεις εργασίας.

Στο Φόρουμ που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στην Πράγα συμμετέχουν εκπρόσωποι των 57 κρατών του ΟΑΣΕ, ενώ παρών είναι και ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Τσεχία, Αθανάσιος Παρέσογλου. 

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram