''Κοινωνικό μέρισμα 2019'': Δώρο Πάσχα... εις διπλούν (ΟΑΕΔ)

Θα ευνοηθούν χιλιάδες εργαζόμενοι - Η νέα απόφαση και τα ποσά που θα καταβληθούν

Νέα -εφάπαξ- καταβολή κοινωνικού μερίσματος, εν όψει Πάσχα, σχεδιάζουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση πρόκειται να καταβάλει επίδομα σε 3 εκατ. συνταξιούχους και δημοσίους υπαλλήλους, με το σκεπτικό ''ανάσχεσης'' των αποφάσεων περικοπών σε Δώρα και επιδόματα αδείας.

Όπως σημειώνουν κύκλοι των αρμόδιων υπουργείων, το επίδομα δύναται να δοθεί ακόμα και αν δεν τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις του ΣτΕ που ''πατάνε'' επάνω στις προσφυγές για τα αναδρομικά. Το πιθανότερο είναι πάντως οι ενισχύσεις να αντιστοιχηθούν με τα ποσά που παρέχονταν από τα κομμένα δώρα και επιδόματα.

Συγκεκριμένα:

  • 250 ευρώ για δημοσίους υπαλλήλους
  • 200 ευρώ για συνταξιούχους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

Το υπό κατανομή κονδύλι αγγίζει τα 658 εκατ. ευρώ αποθέματος του προϋπολογισμού, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η όποια αξιοποίηση θα κριθεί στο Eurogroup της 5ης Απριλίου.

Το ''επίσημο'' Δώρο Πάσχα από τον ΟΑΕΔ

Περίπου μία εβδομάδα πριν το Πάσχα αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για την καταβολή του δώρου σε χιλιάδες ανέργους.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν για την πίστωση από τον ΟΑΕΔ, η ενίσχυση θα είναι ίση με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι επιδοτούμενοι εφόσον έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου του 2019.

Αν οι επιδοτούμενοι έχουν συμπληρώσει μικρότερη διάρκεια επιδότησης, δικαιούνται ενίσχυση ίση με τρία ημερήσια επιδόματα ανεργίας για κάθε μήνα επιδότησης.

Διαβάστε οπωσδήποτε:

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram