Κοινωφελής: Ολόκληρη η απόφαση για 36.500 θέσεις σε δήμους (ΟΑΕΔ)

Υπεγράφη η ΚΥΑ - Τι αλλάζει στο νέο πρόγραμμα (pdf)
Πατήστε το κουμπί «Δείτε το έγγραφο» για να διαβάσετε ολόκληρη την ΚΥΑ

Το «πράσινο φως» για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που αφορά 36.500 προσλήψεις ανέργων του ΟΑΕΔ σε δήμους έδωσαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Εργασίας οι οποίοι υπέγραψαν σήμερα (4/3) τη σχετική ΚΥΑ.

Το πρόγραμμα απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων, θα έχει αναμορφωμένα χαρακτηριστικά.

Ο βασικός σκοπός του νέου προγράμματος 8μηνης διάρκειας, είναι η επανασύνδεση των μακροχρονίων ανέργων και ευάλωτων ομάδων στην αγορά εργασίας, η αναβάθμιση των δεξιοτήτων των ανέργων, η κάλυψη των κοινωνικών αναγκών και η σύζευξη των παραγωγικών ικανοτήτων των ανέργων με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Βρούτσης δήλωσε σχετικά: «Υπογράφουμε σήμερα το νέο και αναβαθμισμένο Πρόγραμμα Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα 36.500 θέσεων εστιάζοντας, πλέον, στους άνεργους συνανθρώπους μας με μεγάλες αδυναμίες εύρεσης εργασίας, τους οποίους και ενισχύουμε με νέες δεξιότητες ώστε να αναζητήσουν με καλύτερες αξιώσεις σταθερές θέσεις εργασίας, μετά το πέρας του προγράμματος.
Στοχεύουμε με υπεύθυνο και οργανωμένο σχέδιο και κυρίως αποτελεσματικές δράσεις, στην ουσιαστική ενίσχυση της απασχόλησης ενώ η βελτίωση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας και η αναβάθμιση και των υπόλοιπων ενεργητικών προγραμμάτων μείωσης της ανεργίας αποτελεί την αιχμή της πολιτικής μας».

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος δήλωσε μεταξύ άλλων πως «με το Πρόγραμμα αυτό βρίσκουν θέσεις εργασίας πάνω από 36.000 άνεργοι συμπολίτες μας, οι οποίοι ταυτόχρονα με την εργασία τους παίρνουν σύγχρονη και ουσιαστική κατάρτιση σε μια σειρά τομείς, πιστοποιείται η ικανότητα και τα εφόδια που αποκτούν στη διάρκεια του επαγγελματικού βίου τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αποκτούν έτσι τη δυνατότητα να ενταχθούν στη συνέχεια κανονικά στην αγορά εργασίας. Πρόκειται επομένως για ένα Πρόγραμμα που προσφέρει δουλειά και προοπτική σε ανέργους συμπολίτες μας και ποιοτικότερες και αποτελεσματικότερες υπηρεσίες στους Δήμους και στις Περιφέρειες, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

Πατήστε το κουμπί «Δείτε το έγγραφο» για να διαβάσετε ολόκληρη την κοινή υπουργική απόφαση.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram