Κλείνουν οι αιτήσεις για αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού σε επαγγελματίες
Ποσά έως 4.000 ευρώ
Προθεσμία λίγων ωρών έχουν ελεύθεροι επαγγελματίες για να λάβουν την αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού μετά από απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.
Σύμφωνα με την απόφαση, οι επαγγελματίες θα έχουν προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην πλατφόρμα πλατφόρμα mybusiness support έως και αύριο Παρασκευή 4 Ιουνίου.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του υπ. Οικονομικών, ««1. Η αίτηση για τη χορήγηση της αποζημίωσης υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέχρι και την 4η Ιουνίου 2021, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ «myBusinessSupport», η οποία αποτελεί εφαρμογή του Ο.Π.Σ. TAXISnet της ΑΑΔΕ (https://www.aade.gr/mybusinesssupport).».
Τα χρήματα της αποζημίωσης αρχίζουν από 500 και φτάνουν τις 4.000 ευρώ. Σε πρώτη φάση οι πληρωμές θα γίνουν στις επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές κατά τον Απρίλιο ενώ σε δεύτερη φάση σε επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές και κατά τον μήνα Μάιο.
Ποιοι δικαιούχοι θα λάβουν ενίσχυση έως 4.000 ευρώ
Η αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού για τον πρώτο κύκλο αφορά επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές με κρατική εντολή εντός Απριλίου, ανεξαρτήτως χρονικού διαστήματος.
Χρηματοδότηση θα λάβουν και επιχειρήσεις που λειτούργησαν στο μισό διάστημα του Απριλίου, στο 50% όμως της επιδότησης με ποσά που κυμαίνονται από 500 έως 2.000 ευρώ.
Με την υποβολή των σχετικών αιτήσεων, η διαδικασία ελέγχου πλήρωσης των προϋποθέσεων από την ΑΑΔΕ θα γίνεται ταχύτατα καθώς για το συγκεκριμένο μέτρο δεν υπάρχει καν κριτήριο μείωσης εσόδων. Συγκεκριμένα τα ποσά που θα διατεθούν με αυτή τη «εξειδικευμένη» μορφή ενισχύσεων αρχίζουν από 1.000 και φτάνουν έως και 4.000 ευρώ για ολόκληρο τον μήνα Απρίλιο.
Τα ποσά των αποζημιώσεων
Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις που απασχολούν έως 50 εργαζόμενους και έχουν κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα στους κλάδους και στις περιοχές όπου υιοθετήθηκαν περιοριστικά μέτρα κατά τη διάρκεια του Απριλίου, είναι δικαιούχοι αυξημένης αποζημίωσης ειδικού σκοπού, χωρίς να ληφθεί υπόψη το κριτήριο μείωσης τζίρου. Η αποζημίωση διαμορφώνεται ως εξής:
- 1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 0 έως 5 εργαζόμενους.
- 2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 6 έως 20 εργαζόμενους.
- 4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 21 έως 50 εργαζόμενους.