ΗΠΑ: Κατέρριψαν το κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας (βίντεο)

Η μέθοδος δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν απόψε (4/2) ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν θα προχωρήσει στο σχέδιό της να καταρρίψει το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι το οποίο πετά σήμερα πάνω από τη Νότια Καρολίνα.

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται ανώνυμες πηγές, μετέδωσαν ότι η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να το καταρρίψει στον Ατλαντικό Ωκεανό.

 

Νωρίτερα, ο πρόεδρος Μπάιντεν είχε δηλώσει ότι οι ΗΠΑ «θα ασχοληθούν» με το μπαλόνι, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις. Λίγο αργότερα, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους εάν θα δώσει εντολή για την κατάρριψή του, περιορίστηκε σε ένα «θετικό» νεύμα, υψώνοντας τον αντίχειρά του.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) ανέφερε ότι έκλεισε τρία αεροδρόμια στη Βόρεια και Νότια Καρολίνα και απαγόρευσε όλες τις πτήσεις πολιτικών αεροσκαφών σε μια έκταση 100 τετραγωνικών μιλίων πάνω από τον Ατλαντικό Ωκεανό κατά μήκος των ακτών της Νότιας Καρολίνας. Σε ένα έγγραφο που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της η FAA προειδοποιεί ότι ο στρατός μπορεί να κάνει χρήση φονικής βίας στην περίπτωση που αεροπλάνα παραβιάσουν αυτές τις απαγορεύσεις και δεν συμμορφωθούν με την εντολή να φύγουν.

Σε εξέλιξη οι προσπάθειες ανάκτησης του μπαλονιού

Η μέθοδος κατάρριψης του μπαλονιού δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί, αλλά η εντολή δόθηκε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και παρουσιάστηκε και υποστηρίχθηκε από την στρατιωτική ηγεσία, δήλωσε αξιωματούχος στο CNN, ο οποίος πρόσθεσε πως το κλειδί ήταν να περάσει το μπαλόνι πάνω από τον ωκεανό.

 

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram