Γέμισε ΞΑΝΑ με ράντζα το «Αττικόν»

Γέμισε ΞΑΝΑ με ράντζα το «Αττικόν»

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Άλλη μια δύσκολη μέρα εφημερίας σήμερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Αττικόν», που έχουν πλημμυρίσει οι διάδρομους τους με περισσότερα από 70-80 ράντζα και ακόμα είναι μεσημέρι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων Μιχάλη Γιαννάκο, η κατάσταση στο νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής είναι εκτός ελέγχου.

«Γέμισαν όλα τα φορεία με ασθενείς προς εξέταση στα επείγοντα. Περίπου 70 με 80 φορεία. Ξέμειναν οι τραυματιοφορείς από φορεία. Δεν μπορεί το ΕΚΑΒ να παραδώσει ασθενείς.  Οι αναμονές για εξέταση των ασθενών υπερβαίνουν τις 6 ώρες. Ήδη οι διάδρομοι των κλινικών γέμισαν ράντζα. Και είμαστε ακόμη στο μεσημέρι. Τι θα γίνει απόγευμα και νύκτα;» αναρωτιέται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι δεν υπάρχουν φορεία για να παραδώσει το ΕΚΑΒ τους τραυματίες, καθώς είναι ήδη κατειλημμένα από ασθενείς στους διαδρόμους. Μάλιστα όπως εκτιμά: «Το πιο ταπεινωτικό για τον ασθενή είναι να προτιμάει το Αττικό για νοσηλεία έστω και σε ράντζο».

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, δεν ευθύνεται το νοσοκομείο για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση: «Επισημαίνουμε  για άλλη μια  φορά ότι για τη κατάσταση αυτή δεν φταίει  το ΑΤΤΙΚΟΝ. Είναι ένα πανεπιστημιακό νοσοκομείο που στις εφημερίες επικρατεί το αδιαχώρητο».

Ο κ. Γιαννάκος εξηγεί ότι η ρίζα του κακού εντοπίζεται στα περιφερειακά νοσοκομεία που έχουν μετατραπεί σε κέντρα διακομιδών, λόγω σοβαρών ελλείψεων προσωπικού.

«Διαθέτουμε λιγότερα νοσοκομειακά κρεβάτια από το μέσο όρο των χωρών της Ευρώπης. Εμείς έχουμε ανεπτυγμένες 3,5 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους, όταν ο μέσος όρος στις χώρες της Ευρώπης είναι 5,3 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ τόσο ο χώρος των επειγόντων περιστατικών όσο και οι κλινικές του νοσηλευτικού ιδρύματος έχουν κατακλυστεί με παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά εξαιτίας των ιώσεων.

«Φαίνεται ότι οι ιώσεις συνεχίζουν να καλπάζουν. Το πιο ταπεινωτικό για ένα ασθενή είναι που  προτιμάει  το ΑΤΤΙΚΟΝ για νοσηλεία έστω σε ράντζο, επειδή νιώθει περισσότερη ασφάλεια. Εάν πάμε έτσι στο ΑΤΤΙΚΟΝ το πρωί θα έχουμε ράντζα  παντού. Το λιγοστό προσωπικό υποφέρει» καταλήγει.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Daily Review
Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr