Φωτιά τώρα στην Κόνιτσα: Μεγάλη επιχείρηση στην Τραπεζίτσα – Στη μάχη 7 ελικόπτερα
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Τραπεζίτσα της Κόνιτσας, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί σημαντικά.
Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε περίπου στις 18:10 το απόγευμα της Δευτέρας 31 Αυγούστου, σε δύσβατη και δυσπρόσιτη περιοχή. Η μορφολογία του εδάφους δυσκολεύει την προσέγγιση των επίγειων δυνάμεων, με αποτέλεσμα καθοριστικό ρόλο στην επιχείρηση να έχουν τα εναέρια μέσα.
85 πυροσβέστες και 7 ελικόπτερα στη μάχη με τις φλόγες
Στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 85 πυροσβέστες, μεταξύ των οποίων 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 1ης, 2ης, 5ης, 6ης και 10ης ΕΜΟΔΕ, καθώς και τρία πυροσβεστικά οχήματα.
Από αέρος συνδράμουν περιοδικά επτά ελικόπτερα, πραγματοποιώντας ρίψεις νερού στα σημεία όπου μαίνεται η φωτιά.
Παράλληλα, drone της Ομάδας ΣμηΕΑ Ιωαννίνων παρακολουθεί την εξέλιξη του πύρινου μετώπου και μεταδίδει εικόνα σε πραγματικό χρόνο στο Κέντρο Επιχειρήσεων.
Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από κεραυνό
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς είχε καταγραφεί έντονη κεραυνική δραστηριότητα στην περιοχή.
Το συγκεκριμένο στοιχείο εξετάζεται ως πιθανή αιτία πρόκλησης της φωτιάς, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει οριστικό συμπέρασμα.
- 2 λεπτά πριν Εξοικονομώ 2023 και 2025: Νέα όρια και συμπληρωματικοί πίνακες
- 10 λεπτά πριν Γερμανία: Εκρηκτικοί και εμπρηστικοί μηχανισμοί σε υποσταθμό ρεύματος
- 20 λεπτά πριν Ειδική αγωγή: 1.730 μόνιμοι διορισμοί – Ανακαινίστηκαν 238 σχολεία το καλοκαίρι









