Φωτιά στη Βουρβουρού Χαλκιδικής- Ήχησε το 112

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης σε δασική έκταση στο Λιβάρι, στη Βουρβουρού Χαλκιδικής, προκαλώντας κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της πυροσβεστικής.
Δείτε επίσης: «Την τρώνε τα σκουλήκια, πήγαινε σαν νταβατζής και της έπαιρνε τα λεφτά»: Ξέσπασε ο πατέρας της Κυριακής Γρίβα στη δίκη
Στο σημείο επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων, ενώ από αέρος συνδράμουν 8 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο πραγματοποιώντας ρίψεις νερού. Στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχουν και εθελοντές πυροσβέστες.
Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροπροστασία Δασών Λαυρεωτικής, η πυρκαγιά καίει σε κοντινή απόσταση από κάμπινγκ που βρίσκεται στην περιοχή, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί ζημιές σε κατασκηνωτικούς χώρους.
Μήνυμα 112 στους κατοίκους
Για προληπτικούς λόγους, εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής με την οδηγία:
«Αν βρίσκεστε στην περιοχή απομακρυνθείτε προς Νικήτη, ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».
Δυσκολίες λόγω ανέμων
Το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι νοτιοανατολικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσκολεύοντας τον έλεγχο της πυρκαγιάς, ενώ οι δυνάμεις παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή για την προστασία κατοίκων και επισκεπτών.
- 12 λεπτά πριν ΔΥΠΑ: Λήγει σήμερα (4/6) η προθεσμία για ενστάσεις στους προσωρινούς πίνακες του Κοινωνικού Τουρισμού για συνταξιούχους
- 42 λεπτά πριν Το ελληνικό νησί που βυθίζεται σιγά-σιγά
- 2 ώρες πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου















