Φοιτητές αρνούνται να πληρώσουν εισιτήριο στα ΜΜΜ

Διεκδικούν δωρεάν μεταφορά

Η κατάργηση της δωρεάν μετακίνηση των φοιτητών από και προς τις σχολές τους σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη φέρνει την καθολική αντίδραση των φοιτητών και την απόφασή τους να μπλοκάρουν μαζικά την επιβολή αντιτίμου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης αναφέρει: "το νέο έτος 2023, βρισκόμαστε για δεύτερη φορά από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους αντιμέτωποι/-ες/-α με την πρυτανική απόφαση που καταργεί την δωρεάν μετακίνηση μας από και προς τις σχολές σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη, με τους εργολάβους να έχουν ήδη ξεκινήσει τα δρομολόγια επί πληρωμή, 0,60€/δρομολόγιο ή 20€ μηνιαία κάρτα. Αυτό μάλιστα γίνεται σε μια περίοδο που η ακρίβεια στην χώρα μας μαστίζει με τις τιμές να έχουν αυξηθεί τραγικά σε είδη πρώτης ανάγκης, ενέργεια, στέγη, χωρίς ουσιαστική στήριξη από την κυβέρνηση στα λαϊκά στρώματα, στους/στις φοιτητές/-τριες και στη νεολαία".

Το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ απειλεί με προσαγωγές

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι  "με πολύμορφο αγώνα κατάφερε να κερδίσει την επέκταση της σύμβασης για ένα ακόμα εξάμηνο, μέχρι την λήξη του έτους 2022, ενώ ήδη στην Αλεξανδρούπολη οι φοιτητές και οι φοιτήτριες αντιδρούν μέσα από τις Συλλογικές τους διαδικασίες στην κατάργηση της δωρεάν μετακίνησης αποφασίζοντας να μπλοκάρουν μαζικά την επιβολή αντιτίμου".

Το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης απάντησε καλώντας την αστυνομία και απειλώντας με προσαγωγές όσους και όσες φοιτητές/-τριες δεν είχαν επικυρώσει εισιτήριο.

Οι φοιτητές επιμένουν στο δικαίωμα της ελεύθερης μεταφοράς

"Οργανωνόμαστε και αγωνιζόμαστε συλλογικά και μαζικά, τονίζει ο φοιτητικός σύλλογος, ώστε να μην τεθεί άλλο υπό αμφισβήτηση το δικαίωμα της δωρεάν μεταφοράς μας από και προς την Πανεπιστημιούπολη. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δεν θα γίνουμε άλλο θεατές της περικοπής των κεκτημένων παροχών μας! Ως ΔΙΚΤΥΟ, απαιτούμε να μην τεθεί άλλο υπό αμφισβήτηση το δικαίωμα της δωρεάν μεταφοράς μας από και προς την Πανεπιστημιούπολη! Είναι αδιαπραγμάτευτο οι φοιτητικές παροχές να είναι δωρεάν για όλους/-ες/-α χωρίς αποκλεισμούς, δημόσιες και στο ύψος των αναγκών μας. Κάθε προσπάθεια για περικοπή τους, θα μας βρίσκει πάντα απέναντι! Στα λεωφορεία ούτε κόβαμε, ούτε κόβουμε, ούτε θα κόβουμε εισιτήριο! Δεν πληρώνουμε»

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram