Έξυπνοι μετρητές από την ΔΕΥΑΡ σε 17.000 καταναλωτές

Πλήρης αναβάθμιση του συνολικού δικτύου ύδρευσης

Οι πρώτοι "έξυπνοι" μετρητές θα εγκατασταθούν από τη ΔΕΥΑΡ στη Ρόδο και θα τεθούν σε λειτουργεία μέσα στην επόμενη διετία. Το πρόγραμμα ύψους 8,5 εκατομμυρίων ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί στο 100%.

Στόχος του όλου προγράμματος, όπως ενημερώνει, θα είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και η βελτίωση της ποιότητας νερού, αφού θα ελέγχεται με τον καλύτερο τρόπο η κατανάλωση των αποθεμάτων που θα διαθέτει σε επιχειρήσεις και οικίες η ΔΕΥΑΡ.

Η μελέτη αφορά στην αντικατάσταση του συνόλου των υπολειπόμενων υδρομέτρων της πόλης της Ρόδου, τα οποία έχουν προταθεί σε άλλα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα ( 10.500 υδρόμετρα) στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Η πρόταση της ΔΕΥΑΡ, θα ολοκληρώσει πλήρως την αναβάθμιση του συνολικού δικτύου ύδρευσης της ΔΕ Ρόδου, καθώς έχουν ήδη εγκατασταθεί συστήματα τηλεμετρίας – τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών και μέχρι το 2025 θα υπάρχουν Τοπικοί Σταθμοί Ελέγχου σε όλες τις υποδομές,.

«Συγκεκριμένα στη Δημοτική Ενότητα Ρόδου και στην πόλη της Ρόδου ειδικότερα, ο τηλεέλεγχος – τηλεχειρισμός λειτουργεί από το 2012 με απρόσκοπτη λειτουργία έως και σήμερα. Τα συστήματα αυτά και οι τεχνολογίες που υπάρχουν στο εξωτερικό δίκτυο και στις υποδομές δίνουν προστιθέμενη αξία στη μελέτη προμήθειας, καθιστώντας 100% λειτουργικό το δίκτυο διανομής ύδατος», αναφέρει η ΔΕΥΑΡ.

Η συγκεκριμένη πρόταση περιλαμβάνει δέκα επτά χιλιάδες εκατό (17.100) ψηφιακά υδρόμετρα σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης της Ρόδου (Ιστορικό κέντρο, Κάστρο και τις γύρω συνοικίες) με σκοπό την αναβάθμιση του μετρητικού εξοπλισμού της ΔΕΥΑΡ αλλά και την αναβάθμιση της συλλογής των δεδομένων.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram