Έτσι θα μπείτε στην Πυροσβεστική
Όσα πρέπει να ξέρετε για τις 2.500 προσλήψεις


Συγκεκριμένη διαδικασία και προσόντα, πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι, που διεκδικούν μια από τις 2.500 θέσεις στην Πυροσβεστική.
Τόσο η συγκέντρωση των δικαιολογητικών, όσο και η δημιουργία της αίτησης, θέλουν ιδιαίτερη προσοχή, κυρίως όσο αναφορά τα “ψιλά γράμματα” της προκήρυξης. Ειδικά για όσους επιθυμούν να ενταχθούν στην Πυροσβεστική.
Πυροσβεστική: Τα σημεία “κλειδιά” της προκήρυξης
Σημειώστε, τα σημεία “κλειδιά” της προκήρυξης, που αφορά στην πρόσληψη 2.500 πυροσβεστών:
- Ηλικίες: Για θέσεις εργατών – διάσωσης, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι έως 40 ετών. Για τους υποψήφιους των θέσεων οδηγών πυροσβεστικών οχημάτων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι έως 50 ετών. Για τον υπολογισμό της ηλικίας, όλων των υποψηφίων, ως ημερομηνία γέννησης λαμβάνεται η 31η Δεκεμβρίου του έτους γέννησης.
- Προσόντα: Οι ενδιαφερόμενοι για τις θέσεις οδηγών, θα πρέπει να έχουν επαγγελματική άδεια οδήγησης, τουλάχιστον Γ’ κατηγορίας. Οι υποψήφιοι αυτής της κατηγορίας, εκτελούν καθήκοντα ανάλογα, με αυτά των οδηγών πυροσβεστικών οχημάτων. Όταν το απαιτούν οι περιστάσεις, θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα, να ασκήσουν και τα καθήκοντα των εργατών πυρόσβεσης – διάσωσης. Οι πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης, με ειδικότητα οδηγού πυροσβεστικού οχήματος, ασκούν τα καθήκοντα της συγκεκριμένης κατηγορίας, μόνο εφόσον έχουν υπηρεσιακή άδεια οδηγού πυροσβεστικού οχήματος. Για τους λόγους αυτούς, οι υποψήφιοι για τις θέσεις των οδηγών, θα πρέπει να έχουν φωτοτυπία επαγγελματικής άδειας Γ’ κατηγορίας, στην οποία θα πρέπει να είναι διακριτή η ημερομηνία έκδοσης και λήξης, καθώς και η Αρχή που τις εξέδωσε.
- Αίτηση – Υπεύθυνες Δηλώσεις: Η συμπλήρωση της αίτησης, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από τους υποψηφίους. Έχει πολλές λεπτομέρειες, οι οποίες πρέπει να αναγραφούν στην αίτηση. Το σημαντικό είναι, πέρα των δικαιολογητικών, ότι πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν και υπεύθυνες δηλώσεις.
- Μικρή προθεσμία: Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών, είναι η μικρότερη δυνατή, για προκήρυξη του Δημοσίου. Ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 24 Μαρτίου και εκπνέει το Σάββατο 29 Μαρτίου. Στις προθεσμίες σημειώστε ακόμη, ότι οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα εντός 10 ημερών, από την ανάρτηση των πινάκων, να υποβάλλουν ένσταση.
Χρειάζονται αθλητικές δοκιμασίες και υγειονομικές εξετάσεις
Οι υποψήφιοι, θα πρέπει να υποβληθούν σε υγειονομικές και αθλητικές εξετάσεις, προκειμένου να προσληφθούν στην Πυροσβεστική.
Από τους αναμορφωμένους πίνακες κατάταξης, αριθμός ίσος με τον αριθμό των θέσεων, καλείτε σε υγειονομικές εξετάσεις.
Εφόσον κριθούν υγειονομικά κατάλληλοι, οι υποψήφιοι περνούν από απλές αθλητικές δοκιμασίες για την Πυροσβεστική.
Από τα μόρια κάθε υποψηφίου, σε συνδυασμό στις υγειονομικές και αθλητικές δοκιμασίες της Πυροσβεστικής, προκύπτει ο πίνακας των οριστικά διοριστέων.
Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την προκήρυξη
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: