Έτοιμη η προκήρυξη για 200 μονίμους στο υπ. Πολιτισμού
Το αίτημα εστάλη στο ΑΣΕΠ στις 22 Δεκεμβρίου - Δείτε ποιους αφορά - Εντός του Φεβρουαρίου ο νέος διαγωνισμός
Στο αρμόδιο τμήμα του ΑΣΕΠ, (στον 3ο όροφο), βρίσκεται από τις 22 Δεκεμβρίου -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του workenter- η προκήρυξη του υπουργείου Πολιτισμού για την πρόσληψη 200 μονίμων υπαλλήλων σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η επεξεργασία της προκήρυξης θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Ιανουαρίου και αμέσως μετά θα σταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση. Σχεδόν ταυτόχρονα θα ξεκινήσει και η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων στον κόμβο του ΑΣΕΠ.
Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Πολιτισμού, συνομιλώντας με το workenter, έλεγαν ότι «στο αίτημα για την πρόσληψη νέου προσωπικού, που έγινε στο σύνολό του αποδεκτό, προβλέπεται η επιλογή υποψηφίων από δύο συγκεκριμένες ειδικότητες: ΔΕ Ημερησίων Φυλάκων Αρχαιοτήτων και ΔΕ Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων».
Για την πρώτη ειδικότητα θα διατεθούν 120 θέσεις και για τη δεύτερη οι υπόλοιπες 80.
Στην προκήρυξη που επεξεργάζεται το ΑΣΕΠ προβλέπονται τα ίδια προσόντα και για τις δύο ειδικότητες -με μία, ωστόσο, κρίσιμη διαφοροποίηση: Για τους ημερήσιους φύλακες προβλέπεται η γνώση ξένης γλώσσας, κάτι που δεν συμβαίνει στους νυχτοφύλακες.
Ο πρώτος μισθός που θα πάρουν οι νεοδιοριζόμενοι είναι 850 ευρώ. Σε αυτό το ποσό δεν υπολογίζονται τα προβλεπόμενα, από το υπουργείο Πολιτισμού, επιδόματα. Συγκρατήστε:
Προσόντα
- Δίπλωμα ειδικότητας «Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων»
- Καλή γνώση ξένης γλώσσας (μόνο για ημερήσιους)
- Εμπειρία (δεν είναι απαραίτητο προσόν – δίνει, όμως, μέχρι 588 μόρια – 84 μήνες προϋπηρεσίας
Δικαιολογητικά
- Ηλεκτρονική αίτηση
- Εκτυπωμένη μορφή ηλεκτρονικής αίτησης
- e-Παράβολο (€3)
- Φωτοτυπία ταυτότητας
- Βεβαίωση εμπειρίας (αν υπάρχει)
- Πιστοποιητικό γνώσης ξένης γλώσσας
Σημαντικό: Η εμπειρία δεν είναι βασικό προσόν. Δηλαδή, δεν αποκλείεται από τη συνέχεια της διαδικασίας όποιος δεν την διαθέτει (όπως συμβαίνει, για παράδειγμα, με το δίπλωμα και τη ξένη γλώσσα). Ωστόσο, αυτός ο οποίος έχει προϋπηρεσία, (συν τα δύο πρώτα βασικά προσόντα), θα προηγηθεί – και μάλιστα κατά πολύ.