Έως 90% η επιδότηση ρεύματος για τον Νοέμβριο

Oι επιδοτήσεις συνεχίζουν σε τρεις κλίμακες. Πως διαμορφώνεται η μεγαβατώρα

Τις κρατικές επιδοτήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος του Νοεμβρίου ανακοίνωσε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστας Σκρέκας.

Στα 23,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα καθορίστηκαν οι επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος για τον Νοέμβριο, για μηνιαία κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες, που αντιστοιχεί στο 90% των νοικοκυριών.

Αυτό σημαίνει ότι για την περίπτωση της ΔΕΗ το τελικό κόστος ανά κιλοβατώρα (αρχική τιμή μείον επιδότηση) διαμορφώνεται στα 15,9 λεπτά.

Όπως ανέφερε ο κ.Σκρέκας, οι νέες επιδοτήσεις ηλεκτρικού ρεύματος για τον Νοέμβριο θα απορροφούν έως και το 90% των αυξήσεων.

Η επιδότηση αφορά σε όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου.

Oι επιδοτήσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα τον Νοέμβριο συνεχίζουν σε τρεις κλίμακες.

Ειδικότερα οι επιδοτήσεις για τα οικιακά τιμολόγια, για όλες τις παροχές (κύριες και μη κατοικίες) και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια είναι:

  • Από 0-500 κιλοβατώρες, 23,8 λεπτά.
  • Από 501-1000 κιλοβατώρες, 18,8 λεπτά.
  • Από 1.001 κιλοβατώρες και πάνω, 9,8 λεπτά. Στην κατηγορία αυτή εντάσσεται το 2% των νοικοκυριών.

Ισχύει το κίνητρο εξοικονόμησης με πρόσθετη επιδότηση 5 λεπτά ανά κιλοβατώρα για όσους μειώσουν την κατανάλωση κατά 15 %.

Για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο απορροφάται το 100% της αύξησης με επιδότηση 28,6 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Για τα επαγγελματικά τιμολόγια με ισχύ παροχής έως 35 kvA, και για κατανάλωση έως 2.000 κιλοβατώρες, 20 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Για μεγαλύτερη ισχύ και όλα τα υπόλοιπα επαγγελματικά τιμολόγια, χαμηλής μέσης και υψηλής τάσης, η επιδότηση είναι 50 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Για τους αγρότες η επιδότηση είναι 23,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram