Εισφορά αλληλεγγύης: Έως 207 ευρώ όφελος από τη μείωση - Καταργείται το 2021

Ποιοι και τι «κερδίζουν»

Το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου θα δουν οι φορολογούμενοι το όφελος από τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, όσοι φορολοούνται για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ έως 50.000 ευρώ θα δουν «κέρδος» 2,2 ευρώ έως 207 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η συνολική ελάφρυνση σε ετήσια βάση κυμαίνεται από 4,4 έως 415 ευρώ ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει τη σταδιακή κατάργηση της εισφοράς από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2021.

Οι εισφορές αναμένεται να περιοριστούν κατά 20% το δεύτερο εξάμηνο του 2020 με τους μισθωτούς να λαμβάνουν το όφελος στις αποδοχές τους από τον Ιούλιο του 2020 και τους ελεύθερους επαγγελματίες με την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων το 2021.

Για την επιβολή της εισφοράς λαμβάνεται υπόψη το ετήσιο συνολικό καθαρό ατομικό εισόδημα, πραγματικό ή τεκμαρτό, φορολογούμενο ή απαλλασσόμενο του φυσικού προσώπου ή σχολάζουσας κληρονομιάς. Εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής ειδικής εισφοράς οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ καθώς και όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας από τον εν λόγω Οργανισμό, εφόσον κατά τον χρόνο της βεβαίωσης δεν έχουν πραγματικά εισοδήματα.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram