Εικόνες

3 Αυγούστου

Ο αποκεφαλισμός της 25χρονης δασκάλας στη Σαντορίνη που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Ο αποκεφαλισμός της 25χρονης δασκάλας στη Σαντορίνη που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Σαν σήμερα, 3 Αυγούστου 2008, η Ελλάδα παρακολουθούσε σοκαρισμένη μία από τις πιο αποτρόπαιες υποθέσεις ανθρωποκτονίας των τελευταίων δεκαετιών. Στο χωριό Βουρβούλος της Σαντορίνης, ο 31χρονος Θανάσης Αρβανίτης δολοφόνησε με πρωτοφανή αγριότητα τη 25χρονη σύζυγό του, Αδαμαντία Καρκαλή, πριν βγει στους δρόμους κρατώντας το κεφάλι της στα χέρια του, προκαλώντας σκηνές πανικού στους κατοίκους. Το έγκλημα προκάλεσε σοκ σε ολόκληρη τη χώρα και άνοιξε εκ νέου τη συζήτηση γύρω από την ψυχική υγεία και τη διαχείριση περιστατικών υψηλού κινδύνου.

Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στον Βουρβούλο Σαντορίνης μετά το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Αύγουστο του 2008\.

Αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στον Βουρβούλο Σαντορίνης μετά το έγκλημα που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Αύγουστο του 2008.

Το χρονικό της τραγωδίας

Το έγκλημα εκτυλίχθηκε μέσα στο σπίτι του ζευγαριού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο 31χρονος σκότωσε αρχικά το σκυλάκι της Αδαμαντίας, το αποκεφάλισε και το πέταξε από το μπαλκόνι. Στη συνέχεια επιτέθηκε στη σύζυγό του με κουζινομάχαιρο, τη δολοφόνησε και αποκεφάλισε τη σορό της.

Αμέσως μετά βγήκε στον δρόμο κρατώντας το κεφάλι της γυναίκας του, ενώ στο άλλο χέρι κρατούσε το μαχαίρι, προκαλώντας τρόμο στους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι κλείστηκαν στα σπίτια τους και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Η επέμβαση της Αστυνομίας και η καταδίωξη

Η 25χρονη Αδαμαντία Καρκαλή, θύμα της αποτρόπαιης δολοφονίας που συγκλόνισε τη Σαντορίνη και ολόκληρη την Ελλάδα στις 3 Αυγούστου 2008\.

Η 25χρονη Αδαμαντία Καρκαλή, θύμα της αποτρόπαιης δολοφονίας που συγκλόνισε τη Σαντορίνη και ολόκληρη την Ελλάδα στις 3 Αυγούστου 2008.

Όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο, επιχείρησαν να τον ακινητοποιήσουν.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο δράστης πέταξε το κεφάλι της γυναίκας του μέσα σε περιπολικό και προσπάθησε να διαφύγει με αυτοκίνητο. Στην πορεία του παρέσυρε μια μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν δύο νεαρές γιατροί, τραυματίζοντάς τες σοβαρά.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ για να τον σταματήσουν. Ο 31χρονος δέχθηκε πολλαπλά πυρά, τραυματίστηκε σοβαρά και τελικά συνελήφθη. Μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Σαντορίνης και στη συνέχεια στην Αθήνα, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και διασώθηκε.

Οι αποκαλύψεις που ακολούθησαν

Όπως έγινε γνωστό τις επόμενες ημέρες, ο Θανάσης Αρβανίτης εργαζόταν ως μάγειρας και είχε απολυθεί από ξενοδοχειακή μονάδα της Σαντορίνης μόλις δύο ημέρες πριν από το έγκλημα.

Η 25χρονη Αδαμαντία Καρκαλή ήταν δασκάλα και είχε διοριστεί στο νησί περίπου έναν χρόνο νωρίτερα, λίγο μετά τον γάμο τους. Συγγενείς και φίλοι ανέφεραν στις Αρχές ότι δεν είχαν αντιληφθεί σοβαρά προβλήματα στη σχέση τους, αν και ο δράστης ήταν γνωστό ότι κατά καιρούς παρουσίαζε βίαια ξεσπάσματα.

Η υπόθεση άνοιξε τη συζήτηση για την ψυχική υγεία

Λίγες ημέρες μετά το έγκλημα έγινε γνωστό ότι ο δράστης είχε επισκεφθεί μαζί με τη σύζυγό του το Κέντρο Υγείας Σαντορίνης, καθώς αντιμετώπιζε έντονα προβλήματα αϋπνίας και είχε λάβει σύσταση να εξεταστεί από ψυχίατρο.

Η υπόθεση αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης και στην επιστημονική κοινότητα, με ειδικούς να επισημαίνουν ότι η βίαιη εγκληματική συμπεριφορά είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλεφθεί, ακόμη και όταν υπάρχουν ενδείξεις ψυχικών διαταραχών. Παράλληλα, υπογράμμισαν ότι η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων με ψυχικές νόσους δεν εκδηλώνει βίαιη συμπεριφορά.

Η καταδίκη

Ο Θανάσης Αρβανίτης κρίθηκε ένοχος από τη Δικαιοσύνη και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της συζύγου του. Επιπλέον του επιβλήθηκαν ποινές για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικού και των δύο γιατρών, καθώς και για άλλα αδικήματα που συνδέονταν με την υπόθεση.

Daily Review

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr

Domain Name:workenter.gr
Νόμιμος εκπρόσωπος:Παναγής Γκιόλμας
Ιδιοκτησία:GATEWORK Α.Ε.
ΑΦΜ:800904236
ΓΕΜΗ:144568701000
Αρμόδια ΔΟΥ:ΦΑΕ Αθήνας
Διαχειριστής Ιστοσελίδας:Παναγής Γκιόλμας
Διευθυντής Ιστοσελίδας:Παναγής Γκιόλμας
Διευθυντής Σύνταξης:Πέτρος Παπαβασιλείου
Διεύθυνση:Ζωοδόχου Πηγής 1Α &
Ακαδημίας 70, Τ.Κ. 10678,
Αθήνα
Tηλεφωνικό κέντρο:2119555050
Email: enimerosi@workenter.gr
Πρακτορείο Φωτογραφιών:Eurokinissi
Cookies