ΔΥΠΑ: Τριπλό πρόγραμμα για 16.800 προσλήψεις – Μισθοί έως 951 ευρώ

Για τον Οκτώβριο αναμένεται η προκήρυξη ενός νέου προγράμματος για 10.000 άνεργους που ζουν σε περιοχές όπου παρατηρούνται υψηλά ποσοστά ανεργίας.

Στόχος είναι να ωφεληθούν όσοι παραμένουν άνεργοι για περισσότερο από 12 μήνες, καθώς και άτομα που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση και αδυνατούν να βρουν δουλειά.

Η δράση θα αναπτυχθεί σε περιοχές που αποτελούν θύλακες υψηλής ανεργίας και ειδικότερα σε Δυτική Μακεδονία, Δυτική Ελλάδα, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία και Ήπειρο.

Οι άνεργοι που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα λαμβάνουν για διάστημα 18 μηνών μισθό ύψους 951 ευρώ, ο οποίος κατά 80% θα επιδοτείται από τη ΔΥΠΑ

Πρακτικά, σε διάστημα 18 μηνών οι άνεργοι θα λάβουν συνολικά 17.118 ευρώ, δουλεύοντας με πλήρη απασχόληση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Την ίδια στιγμή, παραμένουν ανοικτές 300 θέσεις εργασίας μέσω του προγράμματος επιδότησης της εργασίας 2.000 ανέργων, ηλικίας 30 ετών και άνω, στην Περιφέρεια Αττικής.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 12 μήνες και η μηνιαία επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους ανέρχεται στα 450 ευρώ για την πρόσληψη ανέργων και 550 ευρώ για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (άνω των 12 μηνών).

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι ηλικίας 30 ετών και άνω, εγγεγραμμένοι στο μητρώο της ΔΥΠΑ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον ενός μήνα.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπνέει στις 2 Οκτωβρίου.

Εν τω μεταξύ, τις προηγούμενες ημέρες ξεκίνησε και η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τις επιπλέον 6.500 θέσεις του επιτυχημένου προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών.

Σκοπός του προγράμματος είναι η πρόσληψη σε θέσεις πλήρους απασχόλησης. Η δράση έχει δωδεκάμηνη διάρκεια, ενώ υπάρχει δυνατότητα επέκτασης για επιπλέον 12 μήνες.

Η μηνιαία επιχορήγηση ανέρχεται στο 75% του μισθού και των ασφαλιστικών εισφορών, έως τα 750 ευρώ το μήνα.

Διαβάστε επίσης:

ΔΥΠΑ-ΟΑΕΔ: Νέα προγράμματα για 56.220 ανέργους

Ολόκληρο το νέο πρόγραμμα για την πρόσληψη 10.000 ανέργων

ΔΥΠΑ: Μισθός έως 933 ευρώ σε 3.400 ανέργους - Συμβάσεις για ενάμιση χρόνο

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram