ΔΥΠΑ: Αντίστροφη μέτρηση για την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα απασχόλησης

Δείτε πότε ολοκληρώνεται η διαδικασία για την συμμετοχή των επιχειρήσεων - Ποιους αφορά
Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 15:00, το χρονικό περιθώριο που έχει δώσει η ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) στις επιχειρήσεις

Ολοκληρώνεται αύριο, Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 15:00, το χρονικό περιθώριο που έχει δώσει η ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) στις επιχειρήσεις που επιθυμούν να υποβάλλουν αίτηση για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 ανέργων 30 ετών και άνω.

Πρόκειται για τον Β’ κύκλο του προγράμματος, που επικεντρώνεται στις Περισσότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες (ΠΑΠ) της χώρας, με έμφαση στις γυναίκες.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Δυτικό Τομέα Αθηνών, στην Δυτική Αττική, στον Πειραιά και στην Διοικητική Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Έχει 12μηνη διάρκεια και τα ποσά της επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

  •  466,5 € μηνιαία / 5.598 € ετήσια για ανέργους ηλικίας 30-49 ετών
  • 559,8 € μηνιαία / 6.717,6 € ετήσια για ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω
  • 606,45 € μηνιαία / 7.277,4 € ετήσια για μακροχρόνια ανέργους 30 ετών και άνω
  • 653,1 € μηνιαία / 7.837,2 € ετήσια για μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω
  • 699,75 € μηνιαία / 8.397 € ετήσια για άνεργες γυναίκες 30 ετών και άνω

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στη διεύθυνση http://www.ependyseis.gr/mis.

Κατόπιν, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με την κατηγορία ανέργου, την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να μην έχει μειώσει το προσωπικό της κατά το τρίμηνο πριν από την αίτηση και να μην έχει λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 € τα προηγούμενα 3 έτη (τρέχον και δύο προηγούμενα).

Στην επιχορήγηση συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 26 εκατ. €, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram