Δίκη Πισπιρίγκου: "Ήθελα να με πάρει ο Θεός" είπε σπαράζοντας η κατηγορούμενη
Όσα ειπώθηκαν στο δεύτερο σκέλος της σημερινής της απολογίας
Σπάραξε κατά την διάρκεια της απολογίας της στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η Ρούλα Πισπιρίγκου, που ξεκίνησε από νωρίς το πρωί, να μιλάει, από εκεί που σταμάτησε την περασμένη βδομάδα.
Στο δεύτερο σκέλος της σημερινής της απολογίας της, περιέγραψε στο δικαστήριο τις ώρες, που προηγήθηκαν της ανακοπής και οδήγησαν στην εγκεφαλοπάθεια της Τζωρτζίνας, αλλά και τις δραματικές στιγμές, που οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή το παιδί.
ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: “Δίκη Πισπιρίγκου: Συνεχίζεται η απολογία της για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας”
Δίκη Πισπιρίγκου: Επώδυνες οι εξετάσεις που υποβλήθηκε η μικρή Τζωρτζίνα
«Το παιδί ήταν κάτασπρο και είχε φτάσει στα όρια της εξάντλησης, ενώ οι γιατροί ήταν καθησυχαστικοί», είπε και συνέχισε, αναφερόμενη στις επώδυνες εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε η Τζωρτζίνα στο Καραμανδάνειο και στις επικοινωνίες της με τους γιατρούς που ανέβαλαν την έξοδο της από το νοσοκομείο κάνοντας διάγνωση γαστρεντερίτιδας.
«Προσωπικά εμένα και στην ενημέρωση που είχε και ο πατέρας της Τζωρτζίνας, ποτέ δεν μας είπαν για στρες, ότι το παιδί έχει στρες. Το άκουσα για πρώτη φορά εδώ. Δεν μας το είχαν πει ούτε ως ιδέα» είπε και συμπλήρωσε:
«Όταν μου είπαν για ενδεχόμενο πρόβλημα με τους λεμφαδένες της Τζωρτζίνας μου κόπηκαν τα πόδια Το ίδιο είχε και η Μαλένα… Τους είπα θα πεθάνω αν μου πείτε ότι έχει καρκίνο ή λευχαιμία. Μου είπαν ότι έχει γαστρεντερίτιδα…».
Η κατηγορούμενη είπε πως στη συνέχεια οι γιατροί διέγνωσαν πως το παιδί είχε βρογχοπνευμονία.
«Τελικά τι είχε; Γαστρεντερίτιδα ή βρογχοπνευμονία; Οι ερωτήσεις δεν απαντήθηκαν… πήγαιναν από τη μια διάγνωση στην άλλη. Σε σημείο που με εκνεύρισαν τόσο που ήθελα να πάρω το παιδί να το πάω στο Ρίο…» είπε.
Με λυγμούς η Ρούλα Πισπιρίγκου κλαίγοντας περιέγραψε τις στιγμές της ανακοπής της Τζωρτζίνας, αλλά και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών που «ξέσπασαν σε χειροκροτήματα» όταν επανέφεραν στη ζωή το παιδί.
«Εκείνη την ώρα πέθανα, ήθελα να με πάρει ο θεός. Είχα δει στη Μαλένα την κάρπα και ήξερα… Μου κόπηκαν τα πόδια, δεν μπορούσα να σταθώ όρθια. Έκατσα στο σκαλοπάτι. Με έβγαλαν έξω. Βγαίνει μια νοσοκόμα και μου δίνει τα κομποσκοίνια της Τζωρτζίνας που τα φοράω ακόμα και σήμερα. Έχει έρθει ο Μάνος και κάθεται δίπλα μου. Μια γιατρός ανέβηκε τρέχοντας απ’ τα επείγοντα και ανοίγει η πόρτα και βλέπω το παιδί σε μια σανίδα πάνω και τη γιατρό να καβαλάει το παιδί και πήρε μια ένεση και την έκανε στην καρδιά. Μου είπε αργότερα ότι έκανε ανδρεναλίνη. Ανοιγόκλειναν οι πόρτες. Ακούγαμε φωνάξτε το γιατρό και βλέπω τον κ. Χασαπόπουλο να μπαίνει. Εγώ να πηγαίνω πέρα δώθε και να προσεύχομαι, ο Μάνος έπιανε το κεφάλι του και έλεγε “είσαι δυνατή, θα τα καταφέρεις”».
Και συμπλήρωσε:
«Και ακούμε από μέσα χειροκροτήματα, “μπράβο κορίτσι μου”. Βγαίνει έξω η Δημητρόπουλου και μου λέει επανήλθε, ζει. Πέφτω στην αγκαλιά της και πήγα να της φιλήσω το χέρι και μου είπε μην το κάνετε αυτό. Γενικά δεν μιλάω πολύ, είμαι σαν χαμένη. Σοκ, πανικός δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω. Μας είπαν πως θα πάει στην εντατική στο Ρίο. Κανείς δεν μας είπε ότι θα έχει κάποιο πρόβλημα, ότι δεν θα περπατήσει. Βγαίνει ο Χασαπόπουλος και ήταν κλαμένος. Μας είπε έπαθε ανακοπή, επανήλθε και την πάμε εντατική. Στο προαύλιο ήταν όλη η οικογένεια. Κατέβηκε κάτω και ευχαριστούσε τον Θεό. Τους είπε ότι έπαθε ανακοπή αλλά επανήλθε. Δεν ήταν μαζί μας και ήλθε πάλι».
Δίκη Πισπιρίγκου: Υπεύθυνος ο γιατρός για τη δημοσίευση των διαλόγων
Όπως είπε στη συνέχεια η κατηγορούμενη, η Τζωρτζίνα διασωληνωμένη, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό του Ρίο όπου την υποδέχτηκε ο διευθυντής της ΜΕΘ Ανδρέας Ηλιάδης.
«Τα δύο χρόνια από το θάνατο της Μαλένας με βρίσκουν στο νοσοκομείο. Φανταστείτε τί ψυχολογική πίεση ήταν να πας στο νεκροταφείο μετά στην εντατική και να έχεις χάσει ακόμη ένα μωρό. Μου έλεγε ο Μάνος «μιλά στη Μαλένα να μην μας πάρει τη Τζωρτζίνα».
Σε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση η κατηγορούμενη αναφέρθηκε στην εικόνα του παιδιού της στην εντατική λέγοντας: «Κάποια στιγμή είδαμε το παιδί από την πόρτα: Ένα παιδί από το κεφαλάκι της μέχρι τα πόδια όλο καλώδια, μηχανήματα αίματα, όροι, διασωληνωμένη. Δεν μπορούσες να αντέξεις ότι το παιδί σου 8 χρονών δεν είχε τίποτα. Ήταν μια ζει, μια θα πεθάνει και μαζί της ήμασταν κι εμείς, θα ζήσουμε ή θα πεθάνουμε…».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε διαλόγους που είχε με τον γιατρό κ. Ηλιάδη και ένα γενετιστή στο γραφείο του, οι οποίοι είδαν το φως της δημοσιότητας.
Για τη διαρροή των διαλόγων στη δημοσιότητα η Ρούλα Πισπιρίγκου θεώρησε υπεύθυνο τον γιατρό εκτιμώντας ότι ηχογραφούσε τη συζήτηση.
«Είναι σίγουρο ότι τα έχει δώσει ο γιατρός. Σε αυτό το γιατρό ήταν η ζωή του παιδιού μου, στα χέρια του. Εγώ τον είχα Θεό μέχρι την τελευταία στιγμή» είπε κλαίγοντας.
Εκείνη τη στιγμή ο Μάνος Δασκαλάκης βγήκε από τη δικαστική αίθουσα.
Σε άλλο σημείο της απολογίας της η κατηγορούμενη αναφέρθηκε στο γιατρό Ηλιάδη, για τις δωρεές οργάνων, αλλά και το σύνδρομο Μινχάουζεν, που όπως είπε, εκείνος έβαλε στο «κάδρο» της υπόθεσης.
«Μας είπαν ότι ήταν τετραπληγική, είπε και ότι, δεν θα μπορούσε να μιλήσει, να καταπιεί, ακόμα καλά-καλά δεν ήξερε αν βλέπει. Με ενδιέφερε η αποκατάσταση της Τζωρτζίνας. Από τη στιγμή που έγινε ότι έγινε με ενδιέφερε το μέλλον. Όχι να κοιτάξω πίσω αν θα πάθει μια επιπλοκή να δωρίσω τα όργανα της. Με ενδιέφερε αν θα ξαναπερπατήσει, αν θα πιάσει ξανά το μικρόφωνο να τραγουδήσει… Αυτό ήταν το νόημα της ζωής για εμένα. Ήθελα να δω μπροστά την ελπίδα…»
- ΑΣΕΠ: Οι προθεσμίες για 50 νέες προσλήψεις σε Άλιμο και υπ. Δικαιοσύνης – Αιτήσεις τώρα
- “Νταντάδες της γειτονιάς”: Άνοιξε η πλατφόρμα για τους γονείς
- Νοσοκομεία 2023: Γιατί καθυστερεί η έκδοση της μεγάλης προκήρυξης για ΔΕ και ΥΕ
- Έρχεται το χριστουγεννιάτικο καλάθι του νοικοκυριού 2023
- ΑΣΕΠ: Ποιοι διορίζονται στα νοσοκομεία