Δείτε ποιά είναι τα ισχυρότερα πτυχία στην Ελλάδα (url)

Ετήσια έκθεση για τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο

Σημαντική βελτίωση παρουσιάζει η θέση των ελληνικών πανεπιστημίων στην ετήσια έκθεση του Διεθνούς Πίνακα Κατάταξης Πανεπιστημίων της ''QS World University Rankings''.

Η 15η δημοσιοποίηση του πίνακα, βρίσκει και τα έξι κορυφαία πανεπιστήμια της Ελλάδας (ΕΜΠ, ΑΠΘ, ΕΚΠΑ, Παν/μιο Κρήτης, Πατρών, ΟΠΑ) να βελτιώνουν τις επιδόσεις τους στον δείκτη που μετρά την Φήμη των Εργοδοτών (Employer Reputation Indicator).

Ο συγκεκριμένος δείκτης καταγράφει τις απόψεις περισσότερων από 42.000 εργοδοτών ανά τον κόσμο και αποτελεί την μεγαλύτερη έρευνα παγκοσμίως στο είδος της, η οποία αξιολογεί την ''απορρόφηση'' των αποφοίτων στην αγορά εργασίας μετά το πανεπιστήμιο. 

Αναλυτικά

Τα δύο Ελληνικά πανεπιστήμια με την υψηλότερη επίδοση στον δείκτη που μετρά τη φήμη των εργοδοτών (Employer Reputation) είναι το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) το οποίο κατατάσσεται στην 224ή θέση και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) στην 293ή θέση.

Το ΕΜΠ επιτυγχάνει βαθμολογία 59,9 μονάδων στον δείκτη έτερο-αναφορών ανά επιστημονικό πεδίο και καταλαμβάνει την 160ή θέση.

O επικεφαλής του Τμήματος Ερευνών της QS, δήλωσε: «...ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι εργοδότες αναγνωρίζουν ολοένα και περισσότερο τους πτυχιούχους της Ελλάδας και των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Είναι επίσης ενθαρρυντικό το γεγονός ότι η απόδοση των Ελληνικών πανεπιστημίων παραμένει σταθερή στον δείκτη της φήμης των Ακαδημαϊκών (Academic Reputation), καθώς υποδηλώνει ότι η παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα αρχίζει αξιολογεί θετικά την ποιότητα της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης...»

Πατήστε το κουμπί «Ολόκληρο το πρόγραμμα» για να δείτε την αναλυτική λίστα.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram