Χωρίς κινητό για 22 ώρες – Το απίστευτο διάταγμα Δήμου

Το δημοτικό συμβούλιο του Τογιοάκε στην επαρχία Αϊτσί ενέκρινε διάταγμα που συνιστά στους κατοίκους να περιορίσουν τη χρήση smartphones, βιντεοπαιχνιδιών και άλλων ψηφιακών συσκευών σε μέγιστο δύο ώρες την ημέρα, εκτός σχολείου και εργασίας, σύμφωνα με το Kyodo News.
Το μέτρο, το πρώτο του είδους του στην Ιαπωνία, θα τεθεί σε ισχύ την 1η Οκτωβρίου.
Το διάταγμα επισημαίνει ότι η υπερβολική χρήση τεχνολογίας μπορεί να οδηγήσει σε στέρηση ύπνου και μειωμένη οικογενειακή αλληλεπίδραση.
Για τα παιδιά, προβλέπεται ειδικός περιορισμός:
- Μαθητές δημοτικού να αποφεύγουν τα smartphones μετά τις 9 μ.μ.
- Μαθητές γυμνασίου και άνω να τα αποφεύγουν μετά τις 10 μ.μ.
Το κείμενο υπογραμμίζει ότι «ο επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος για τη σωματική και ψυχική ανάπτυξη» όλων των παιδιών κάτω των 18 ετών.
Οι γονείς ενθαρρύνονται να θεσπίσουν οικογενειακούς κανόνες χρήσης, με τον δήμο να δημιουργεί σύστημα λήψης συμβουλών από κηδεμόνες.
Ο δήμαρχος Μασαφούμι Κούκι εξήγησε ότι το όριο των 120 λεπτών βασίστηκε σε κατευθυντήριες γραμμές του Υπουργείου Υγείας για υγιή ύπνο, τονίζοντας ότι η υπέρβαση μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ξεκούρασης.
Ωστόσο, το Kyodo News διευκρινίζει ότι δεν θα υπάρξουν κυρώσεις για όσους ξεπεράσουν το όριο.
- 5 λεπτά πριν Το ελληνικό νησί που βυθίζεται σιγά-σιγά
- 1 ώρα πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου
- 2 ώρες πριν Το σχέδιο των Χιλιανών διαρρηκτών: Πώς «χτυπούν» πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα


















