Χατζηδάκης: Θα δημιουργηθεί ομάδα κρούσης για την επιτάχυνση έκδοσης των συντάξεων

Όλες οι λεπτομέρειες
Τη δημιουργία ομάδας κρούσης για την επιτάχυνση απονομής των συντάξεων προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Τη δημιουργία ομάδας κρούσης για την επιτάχυνση απονομής των συντάξεων προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ και τον Γιώργο Αυτιά σημείωσε πως θα χρησιμοποιηθούν όλα τα δυνατά μέσα για να βγουν οι συντάξεις. Μάλιστα, κάλεσε τους δικαιούχους να κάνουν μέχρι τις 31 Μαρτίου την ψηφιακή αίτηση για την προκαταβολή σύνταξης, ώστε να μπορέσει να γίνει γρήγορα η επεξεργασία των αιτημάτων και να πληρωθούν οι συντάξεις αυτές μέχρι το Πάσχα.

Ο αρμόδιος υπουργός δήλωσε ότι μέχρι εχθές είχαν κατατεθεί 16 χιλιάδες αιτήσεις. Οι εκκρεμείς συντάξεις ανέρχονται σε 155 χιλιάδες, εκ των οποίων οι 50.000 δικαιούχοι πήραν τη λεγόμενη προσωρινή σύνταξη. Ο κ Χατζηδάκης τόνισε ότι από τότε που άρχισε να λειτουργεί το σύστημα Ατλας για την ψηφιακή απονομή σύνταξης, το 2020, έχουν ήδη εκδοθεί περίπου 25. 500 συντάξεις.

Ο υπουργός προανήγγειλε τη δημιουργία ομάδας κρούσης, η οποία θα είναι εξοπλισμένη με όλα τα μέσα ώστε να επιταχυνθεί η απονομή των συντάξεων. Σημείωσε ότι σύντομα θα πάνε στη βουλή και τα απαραίτητα νομοθετικά μέτρα.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram