ΑΣΕΠ: Έρχονται 174 μόνιμες προσλήψεις στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Ενισχύονται Ελ. Βενιζέλος και Περιφερειακά Αεροδρόμια - Ειδικότητες
Στην πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ 174 μονίμων υπαλλήλων προχωρά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την ενίσχυση της ΥΠΑ

Στην πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ 174 μονίμων υπαλλήλων προχωρά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την ενίσχυση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).

Όπως ανακοίνωσε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, ενισχύεται το εξειδικευμένο προσωπικό στα αεροδρόμια της χώρας σε κρίσιμες ειδικότητες πεδίου.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε πως η σημερινή κυβέρνηση έχει αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όχι μόνο στις παρούσες ανάγκες, αλλά και στις μελλοντικές, με δεδομένο και τον ολοένα και αυξανόμενο αριθμό πτήσεων που δέχεται η χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Μεταφορών, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων του 2023 εγκρίθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στα τέλη Σεπτεμβρίου για την ΥΠΑ, 174 προσλήψεις θέσεων τακτικού προσωπικού, διάφορων ειδικοτήτων.

Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Στο ΑΣΕΠ η προκήρυξη - Ειδικότητες

Ειδικότερα, με βάση την εισήγηση της ΥΠΑ εγκρίθηκε πρόταση για την πρόσληψη 174 υπαλλήλων ειδικοτήτων πεδίου, τεχνικής και διοικητικής υποστήριξης η οποία εστάλη στο Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ), με τη σχετική κοινοποίηση στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η πρόταση αφορά, συγκεκριμένα, στην πρόσληψη:

  • Διοικητικών Υπαλλήλων
  • Τεχνικών (Οδηγών και Πυροσβεστών)
  • Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας
  • Μηχανικών Ηλεκτρολογίας
  • Πολιτικών Μηχανικών
  • Παροχής Πληροφοριών Πτήσεων – AFISO
  • Ηλεκτρονικών – (ATSER)
  • Ηλεκτρονικών Πληροφορικής – ATSER

Ενδεικτικά, σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προβλέπονται 92 θέσεις και άλλες 50 θέσεις εξειδικευμένων ηλεκτρονικών, στον τομέα της Διεύθυνσης και Διαχείρισης Συστημάτων Υποδομών Αεροναυτιλίας.
Μάλιστα, η εν λόγω κατανομή δεν αφορά μόνο στα Περιφερειακά Αεροδρόμια, αλλά και στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας (Ελευθέριος Βενιζέλος), το προσωπικό του οποίου προβλέπεται να ενισχυθεί σημαντικά με ελεγκτές, ηλεκτρονικούς και μηχανικούς.

Κατά τη δευτερολογία του, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στην ενίσχυση της στελέχωσης, κυρίως των περιφερειακών αεροδρομίων, μέσω της διαδικασίας των μετατάξεων, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως είπε: «Σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως η υπηρεσία πληροφοριών πτήσεων (AFISO), έχει προβλεφθεί περαιτέρω ενίσχυση του προσωπικού και μέσα από τη διαδικασία μετατάξεων με βάση συγκεκριμένα κριτήρια, ώστε οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι που θα ενταχθούν στην Υπηρεσία να πληρούν τις προϋποθέσεις προκειμένου να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), είναι ο ελληνικός κρατικός φορέας διαχείρισης των αεροπορικών μεταφορών, των κρατικών αεροδρομίων της χώρας, της παρακολούθησης τήρησης όλων των κανονισμών ασφαλείας αεροσκαφών και της εναέριας κυκλοφορίας, στον ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο, σύμφωνα με το εσωτερικό και διεθνές Αεροπορικό Δίκαιο, καθώς και της τήρησης νηολογίου και βιβλίου υποθηκών αεροσκαφών.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram