ΑΣΕΠ 2Γ/2022: Κάθε δύο χρόνια ο πανελλήνιος διαγωνισμός

Προσλήψεις - εξπρές για τους επιτυχόντες

Γράφουν: Παναγής Γκιόλμας - Πέτρος Παπαβασιλείου

Ο νόμος για τις μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο (4765/2021) είναι σαφής και συγκεκριμένος για τη συχνότητα του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού.

Οι γραπτές εξετάσεις διεξάγονται κάθε δύο χρόνια, όπως αναφέρει το άρθρο 8:

Ενδιαμέσως δεν θα εκδίδονται προκηρύξεις μονίμων για υποψηφίους που δεν έχουν συμμετάσχει στον γραπτό διαγωνισμό, εν προκειμένω στη 2Γ/2022

Με άλλα λόγια, όποια προκήρυξη βγει μετά την ολοκλήρωση του γραπτού διαγωνισμού και την εφαρμογή του νέου συστήματος προσλήψεων θα αφορά μόνο τους επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού, των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ.

Διορισμοί σε χρόνους - εξπρές

Ο νόμος (4765/2021) για τις προσλήψεις περιγράφει και τις διαδικασίες διορισμού των επιτυχόντων.

Μετά την ολοκλήρωση των γραπτών εξετάσεων και την εφαρμογή του νέου συστήματος, οι φορείς (υπουργεία, δήμοι, περιφέρειες, Ανεξάρητες Αρχές, οργανισμοί κλπ) θα εκδίδουν "επιμέρους" προκηρύξεις.

Σε αυτές θα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο οι επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού, όσοι δηλαδή πιάσουν τη βάση στα μαθήματα και στο τεστ εργασιακής αποτελεσματικότητας.

Στο πλαίσιο των "επιμέρους" προκηρύξεων οι υποψήφιοι θα κάνουν αίτηση με τις θέσεις προτίμησης και στην συνέχεια θα καλούνται από το ΑΣΕΠ να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους.

Οι φορείς που ζητούν μόνιμο προσωπικό θα πρέπει άμεσα να προχωρούν στον διορισμό - τοποθέτηση των επιτυχόντων. Δείτε τι λέει το άρθρο 25 του νόμου 4765/2021.

Συμμετέχουν όλοι οι πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ

Η προκήρυξη - πρόσκληση του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού διαθέτει δύο κωδικούς θέσεων στους οποίους γίνονται δεκτά όλα τα πτυχία ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Οι κωδικοί αυτοί είναι:

  • Για πτυχιούχους ΑΕΙ 407
  • Για πτυχιούχους ΤΕΙ 507

Δείτε τα σχετικά σημεία της προκήρυξης - πρόσκλησης:

 

Ανοίγει το σύστημα ΑΣΕΠ για αιτήσεις

Η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων αρχίζει στις 2 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 20 του ίδιου μήνα.

Η προθεσμία είναι αποκλειστική και αφορά υποψηφίων των βαθμίδων εκπαίδευσης ΠΕ και ΤΕ.

Κάντε την αίτησή σας με το workenter.gr

Το τμήμα αιτήσεων του workenter.gr αναλαμβάνει να κάνει την αίτησή σας έγκυρα και ορθά για τη συμμετοχή σας στον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό (2Γ/2022).

Συμπληρώστε άμεσα τη φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος ή

Στείλτε μήνυμα στο [email protected] αναγράφοντας στο θέμα "ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ 2Γ/2022" και μέσα στο κείμενο το ονοματεπώνυμό σας, ένα τηλέφωνό σας και την βαθμίδα στην οποία ανήκετε (ΠΕ ή ΤΕ).

Εναλλακτικά

Από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9 το πρωί με 5 το απόγευμα, καλέστε στα τηλέφωνα:

  • 211 9555 099
  • 211 9555 025
  • 211 9555 050
  • 211 9555 022

Ξεκινήστε προετοιμασία

Ξεκινά την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, η προετοιμασία για τον πανελλήνιο γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (2Γ/2022).

To workenter.gr σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό κέντρο "Επίγνωσις", προσφέρουν περιορισμένο αριθμό θέσεων ποιοτικής προετοιμασίας, στην καλύτερη τιμή της αγοράς.

Η προετοιμασία, στα πρότυπα του ΑΣΕΠ, περιλαμβάνει:

Κάντε τώρα εγγραφή

Κάντε τώρα εγγραφή στο πρόγραμμα περιορισμένων θέσεων πλήρους προετοιμασίας για όλα τα μαθήματα και τις 17 ενότητες της ύλης στη χαμηλότερη τιμή της αγοράς.

Τα πακέτα είναι:

  • Basic: 300 ευρώ
  • Dynamic: 400 ευρώ
  • Full Pack: 500 ευρώ

Στις τιμές αυτές δίνεται αυτόματη έκπτωση 10% σε όσους έκαναν προετοιμασία μαζί μας στον γραπτό της ΑΑΔΕ ή έχουν ετήσια συνδρομή στην υπηρεσία "Διορισμός ΤΩΡΑ" του workenter.gr. Χρησιμοποιώντας το ίδιο e-mail γίνεται αυτόματα η έκπτωση επί της αρχικής τιμής των πακέτων.

Κάντε τώρα εγγραφή ΕΔΩ

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram