Οικονομία

Αποτελέσματα και πίνακες για το Εξοικονομώ 2021

Δείτε τους πίνακες - Στα σκαριά πρόγραμμα για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Αποτελέσματα και πίνακες για το Εξοικονομώ 2021 Δημοσιεύθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα και οι προσωρινοί πίνακες για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» 2021
Αποτελέσματα και πίνακες για το Εξοικονομώ 2021 Δημοσιεύθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα και οι προσωρινοί πίνακες για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» 2021

Δημοσιεύθηκαν τα πρώτα αποτελέσματα και οι προσωρινοί πίνακες για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» 2021

Τα νοικοκυριά που υπέβαλαν αίτηση στο πρόγραμμα, η οποία έχει εγκριθεί, θα πρέπει στη συνέχεια να δηλώσουν μέσω του πληροφοριακού συστήματος υποβολής και διαχείρισης, με ποιόν τρόπο θα καλύψουν την ίδια συμμετοχή (ίδια κεφάλαια, ή τραπεζικό δανεισμό).

Σημειώνεται ότι όσοι επιλέξουν την χρήση ιδίων κεφαλαίων, θα μεταβαίνουν άμεσα σε Υπαγωγή στο Πρόγραμμα.

Δείτε τους πίνακες:

Εξοικονομώ για επιχειρήσεις

Ο οδηγός του Προγράμματος «Εξοικονομώ – Επιχειρώ», αναρτήθηκε την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ, με προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ. Το νέο πρόγραμμα αποσκοπεί στη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων εμπορίου, υπηρεσιών και τουρισμού.

 Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και ο προϋπολογισμός του θα κατανεμηθεί ως εξής:

  • 100 εκατ. ευρώ για τους κλάδους Εμπορίου και Υπηρεσιών.
  • 100 εκατ. ευρώ για τον Κλάδο του Τουρισμού.

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του εμπορίου, των υπηρεσιών και του τουρισμού.

Οι επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν σημαντικές παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης, όπως αναβάθμιση του κτιριακού κελύφους και των συστημάτων φωτισμού, επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε συστήματα θέρμανσης, ψύξης και αερισμού χώρων, εγκατάσταση συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας κ.α.

Περισσότερες ειδήσεις
Όλες οι Ειδήσεις Τώρα για πληρωμές, ενισχύσεις: επίδομα θέρμανσης, ενοικίου, παιδιού, ρεύματος, επίδομα ακρίβειας και ανεργίας. Διαβάστε πρώτοι για νέα που αφορούν ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις