"Απλησίαστος" ο μπακαλιάρος για την 25η Μαρτίου

Πόσο θα τον πληρώσουν οι καταναλωτές

"Απλησίαστος" φαντάζει ο μπακαλιάρος για την 25η Μαρτίου στους καταναλωτές που έχουν ήδη ξεκινήσει την έρευνα αγοράς για το τραπέζι της ημέρας. Με τιμή που "αγγίζει" έως και 23 ευρώ το κιλό, το αγαπημένο ψάρι γίνεται πολύ "αλμυρό" για όσους επιθυμούν να το απολαύσουν την ημέρα της Εθνικής Επετείου.

"Απλησίαστος" ο μπακαλιάρος για την 25η Μαρτίου

Τη φετινή χρονιά ο πατροπαράδοτος μπακαλιάρος κυριαρχεί στο ενδιαφέρον των καταναλωτών και στους πάγκους των ψαραγορών. Οι τιμές έχουν πάρει την ανιούσα, δημιουργώντας έντονο προβληματισμό σε όσους είχαν προγραμματίσει την αγορά του.

Αναλυτικότερα, φέτος ο μπακαλιάρος α’ ποιότητας Ισλανδίας κυμαίνεται από 19,80-22,80 € το κιλό, ενώ πέρυσι κόστιζε από 18 έως 20 το κιλό.

Οι τιμές στην ιχθυαγορά του Ρέντη

  • Ο μπακαλιάρος σε μεγάλο φιλέτο κοστίζει 10,50 ευρώ.
  • Ο «γνήσιος» μπακαλιάρος με κόκκαλο το μεγάλο κοστίζει 11,50 ευρώ.
  • Μάλιστα ολόκληρο φιλέτο κατεψυγμένου μπακαλιάρου (ελαφρώς αλατισμένος) κοστίζει 9,90 ευρώ.
  • Ο μπακαλιάρος Ισλανδίας κοστίζει 15, 80 ευρώ. Το πιο μικρό κομμάτι κυμαίνεται στα 10,90 ευρώ.
  • Ο φρέσκος μπακαλιάρος, των 6 κιλών ελληνικός κοστίζει 18 ευρώ το κιλό.

ιχθυοπώλης κράτα στα χέρια του 2 παστούς μπακαλιάρους

Ξεκίνησαν οι έρευνες στην αγορά

Λίγα μόλις εικοσιτετράωρα πριν την Εθνική γιορτή και οι περισσότεροι καταναλωτές προετοιμάζουν τις αγορές τους κάνοντας έρευνα αγοράς στα ιχθυοπωλεία αλλά και στην κεντρική ιχθυαγορά στη Βαρβάκειο.

Οι περισσότεροι προτιμούν μπακαλιάρο, καλαμάρια και γαρίδες. Ωστόσο, φαίνεται ότι είναι πιο φειδωλοί στις αγορές τους, καθώς παρατηρούν αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων σε σχέση με πέρυσι.

Την άλλη Τετάρτη λίγο πριν την 25η Μαρτίου αναμένεται σε συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ ο κατεψυγμένος μπακαλιάρος να μπει στο καλάθι του νοικοκυριού.

Άδωνης Γεωργιάδης: Σε προσιτές τιμές η τιμή του μπακαλιάρου ενόψει 25η Μαρτίου

Σε δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης αμέσως μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΒαρβακείουΚεντρικής Ιχθυαγοράς Αθηνών, Βασίλη Σίμο με αντικείμενο την προσφορά του μπακαλιάρου στους καταναλωτές σε προσιτές τιμές, ενόψει της 25ης Μαρτίου.

Ενδεικτικά τόνισε ότι "δεδομένου ότι στο καταναλωτικό κοινό υπάρχει εύλογο ενδιαφέρον ενόψει της 25ης Μαρτίου για το μπακαλιάρο ως το προϊόν που παραδοσιακά τρώμε κατά την ημέρα αυτή, είχαμε συζήτηση με τη Βαρβάκειο αγορά όπως κάναμε και την περίοδο της Σαρακοστής και καταλήξαμε σε μία -πιστεύω – πολύ ευνοϊκή για τους καταναλωτές συμφωνία εν είδει καλαθιού για το μπακαλιάρο γι’ αυτές τις ημέρες".

Πρόεδρος της Βαρβακείου-Κεντρικής Ιχθυαγοράς Αθηνών: Προσπαθούμε για το καλύτερο

"Προσπαθούμε τώρα να κάνουμε πάλι κάτι με το μπακαλιάρο κι έχουμε καταλήξει στο πιο οικονομικό κομμάτι του που είναι στα 4,98 ευρώ/κιλό, ποιότητας pollock, που είναι ξαλμυρισμένος μπακαλιάρος. Είναι μία πάρα πολύ καλή τιμή, καθώς όλα έχουν πάρει την άνοδο και μπορέσαμε και τον κρατήσαμε πάρα-πάρα πολύ χαμηλά. Είμαστε γύρω στα 50 με 80 λεπτά κάτω από πέρσι και είμαστε και γύρω στα 80 λεπτά με 1 ευρώ κάτω από την καλύτερη προφορά, όπως κάναμε έρευνα αγοράς στις μεγάλες αλυσίδες των μάρκετ".

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram