Θερμοπύλες: Κλείνει οριστικά η δομή φιλοξενίας – Πλεύρης: «Παραδίδουμε τον χώρο στους κατοίκους»

Θερμοπύλες: Κλείνει οριστικά η δομή φιλοξενίας – Πλεύρης: «Παραδίδουμε τον χώρο στους κατοίκους»
Πηγή φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην οριστική παύση λειτουργίας της δομής φιλοξενίας αιτούντων άσυλο στις Θερμοπύλες προχωρά το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, με το κλείσιμο της εγκατάστασης να έχει προγραμματιστεί για τις 30 Σεπτεμβρίου 2026.

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, επανήλθε στο θέμα με ανάρτησή του στο Χ, από τον χώρο των Θερμοπυλών, επισημαίνοντας ότι η δομή δεν φιλοξενεί πλέον κανέναν και ότι το επόμενο διάστημα ο χώρος πρόκειται να αποδοθεί στην τοπική κοινωνία.

«Είμαστε στον Ιερό Χώρο των Θερμοπυλών, στον Αντριάντα του Λεωνίδα. Και στα 300 μέτρα από εδώ είναι η δομή των μεταναστών», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης, σε βίντεο που ανήρτησε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, υπογραμμίζοντας τη γειτνίαση της εγκατάστασης με το ιστορικό τοπόσημο.

Όπως σημειώνει ο υπουργός, η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας για τη λειτουργία της δομής ήταν, κατά την άποψή του, λανθασμένη, ενώ πλέον, λόγω της μειωμένης ανάγκης φιλοξενίας, δεν κρίνεται απαραίτητη η συνέχιση της λειτουργίας της.

«Μία δομή που έγινε σίγουρα σε λάθος σημείο και πλέον δεν τη χρειαζόμαστε καθώς οι ροές είναι μειωμένες», αναφέρει στην ανάρτησή του.

Ο Θάνος Πλεύρης υπογραμμίζει παράλληλα ότι το κλείσιμο της δομής αποτελούσε ειλημμένη απόφαση του υπουργείου και ότι είχε προαναγγείλει την εξέλιξη από την πρώτη στιγμή. «Από την πρώτη στιγμή είχα πει ότι αυτή η δομή θα κλείσει», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον υπουργό, σήμερα η εγκατάσταση δεν έχει φιλοξενούμενους, ενώ ο επόμενος στόχος είναι η αξιοποίηση του χώρου προς όφελος της περιοχής.

«Σήμερα δεν έχει κανένα φιλοξενούμενο και το επόμενο διάστημα την παραδίδουμε στους κατοίκους για να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο η περιοχή», αναφέρει ο κ. Πλεύρης.

Το οριστικό χρονοδιάγραμμα για τη δομή των Θερμοπυλών είχε ανακοινωθεί από τον υπουργό στις 15 Ιουλίου. Τότε ο κ. Πλεύρης είχε δηλώσει ότι στις 30 Σεπτεμβρίου η δομή θα καταστεί αδρανής, ενώ θα ολοκληρωθούν παράλληλα οι απαραίτητες νομοθετικές και διοικητικές διαδικασίες για το κλείσιμό της. «Από την 1η Οκτωβρίου η δομή δεν θα λειτουργεί», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ηλιάνα Καλούπη

Ηλιάνα Καλούπη

Η Ηλιάνα Καλούπη είναι δημοσιογράφος από το 2018. Έχει πτυχίο στη λογοτεχνική μετάφραση, διόρθωση και επιμέλεια κειμένων. Υψηλή εξειδίκευση σε θέματα ΑΣΕΠ. Καλύπτει το ρεπορτάζ του υπουργείου Παιδείας. Δημιουργός σύνθετου περιεχομένου για ευρύ φάσμα θεματολογίας.

Όλα τα άρθρα

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr

Domain Name:workenter.gr
Νόμιμος εκπρόσωπος:Παναγής Γκιόλμας
Ιδιοκτησία:GATEWORK Α.Ε.
ΑΦΜ:800904236
ΓΕΜΗ:144568701000
Αρμόδια ΔΟΥ:ΦΑΕ Αθήνας
Διαχειριστής Ιστοσελίδας:Παναγής Γκιόλμας
Διευθυντής Ιστοσελίδας:Παναγής Γκιόλμας
Διευθυντής Σύνταξης:Πέτρος Παπαβασιλείου
Διεύθυνση:Ζωοδόχου Πηγής 1Α &
Ακαδημίας 70, Τ.Κ. 10678,
Αθήνα
Tηλεφωνικό κέντρο:2119555050
Email: enimerosi@workenter.gr
Πρακτορείο Φωτογραφιών:Eurokinissi
Cookies