Φωτιά τώρα στη Μάνδρα – Οριοθετήθηκε άμεσα η πυρκαγιά
Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τρίτης 18 Αυγούστου 2026 για φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στο Παλαιοχώρι του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας, στη Δυτική Αττική.
Η Πυροσβεστική κινητοποιήθηκε άμεσα και κατάφερε να οριοθετήσει την πυρκαγιά μέσα σε μόλις 15 λεπτά. Καθοριστικό ρόλο έπαιξε ένα περιπολικό όχημα του Σώματος, το οποίο έφτασε γρήγορα στο σημείο και περιόρισε τις φλόγες πριν επεκταθούν.
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε την πρώτη ενημέρωση για την πυρκαγιά περίπου στις 17:00.
Για την επιχείρηση κατάσβεσης κινητοποιήθηκαν:
- 15 πυροσβέστες
- 6 πυροσβεστικά οχήματα
- 1 ελικόπτερο
Οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχείρησαν συντονισμένα, ενώ η ταχύτατη πρώτη επέμβαση απέτρεψε την ανεξέλεγκτη εξάπλωση της φωτιάς στην αγροτοδασική περιοχή.
Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στη Μάνδρα
Η περιοχή βρισκόταν την ημέρα εκδήλωσης της φωτιάς σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, δηλαδή στην κατηγορία κινδύνου 3.
Το γεγονός διατηρεί τις πυροσβεστικές δυνάμεις σε αυξημένη επιφυλακή, καθώς ακόμη και μία μικρή εστία μπορεί, κάτω από δυσμενείς συνθήκες, να επεκταθεί γρήγορα.
Βρίσκεστε κοντά σε δασική ή αγροτική περιοχή; Αποφύγετε οποιαδήποτε εργασία μπορεί να προκαλέσει σπινθήρες ή φλόγα και ειδοποιήστε αμέσως την Πυροσβεστική στο 199 ή στο 112 εάν εντοπίσετε καπνό.
Έρευνα για τα αίτια της φωτιάς
Παράλληλα με την επιχείρηση κατάσβεσης, οι αρμόδιες αρχές ξεκίνησαν τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.
Στο σημείο κινητοποιήθηκε το Ανακριτικό Κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού Δυτικής Αττικής, το οποίο ανέλαβε να εξακριβώσει τα ακριβή αίτια της φωτιάς.
- 11 λεπτά πριν Τριετίες: Αύξηση 10% για 500.000 εργαζόμενους – Ποιοι θα πάρουν 92 ευρώ
- 19 λεπτά πριν Φωτιά στη Μήλο: Συναγερμός στον Προφήτη Ηλία – Πέντε εναέρια μέσα στη μάχη
- 26 λεπτά πριν ΔΥΠΑ: «Θα αφήσω ορφανά παιδιά» – Συνελήφθη άνεργος για απειλές με καραμπίνα









