«Τσακωθήκαμε και τον σκότωσα»: Η ομολογία του 28χρονου για τη δολοφονία του ποινικολόγου
Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ένας 28χρονος υπήκοος Αιγύπτου, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του 73χρονου ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου. Ο άνδρας συνελήφθη αργά το βράδυ της Τετάρτης από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και, σύμφωνα με πληροφορίες, ομολόγησε την πράξη του κατά την εξέτασή του.
Η ομολογία του 28χρονου
Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, ο ίδιος και ο Σταύρος Γεωργίου είχαν βρεθεί το βράδυ της Δευτέρας σε κοινή παρέα.
Όπως προκύπτει από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο ποινικολόγος προσφέρθηκε να τον μεταφέρει με το αυτοκίνητό του και στη συνέχεια οι δύο άνδρες κατευθύνθηκαν στο γραφείο του δικηγόρου, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, στον Άγιο Παντελεήμονα.
Εκεί, σύμφωνα με την κατάθεσή του, ξέσπασε έντονος καβγάς που εξελίχθηκε σε συμπλοκή.
«Τσακωθήκαμε και τον σκότωσα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της συμπλοκής.
Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη
Καθοριστικό ρόλο στην έρευνα φέρεται να έπαιξαν τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, τα οποία κατέγραψαν τις τελευταίες κινήσεις του 73χρονου πριν από τη δολοφονία.
Παράλληλα, οι ερευνητές συνέλεξαν γενετικό υλικό από τα νύχια του θύματος, με το DNA να αποτελεί βασικό στοιχείο για την ταυτοποίηση του υπόπτου.
Οι αστυνομικοί εκτιμούν επίσης ότι ο δράστης πήρε μαζί του το κινητό τηλέφωνο του ποινικολόγου, καθώς δεν βρέθηκε στον χώρο του εγκλήματος, πιθανότατα στην προσπάθειά του να εξαφανίσει στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στον εντοπισμό του.
Είχε απασχολήσει ξανά τις Αρχές
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος ήταν ήδη γνωστός στις Αρχές.
Φέρεται να είχε απασχολήσει για παράνομη είσοδο στη χώρα, ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος ανήλικης, που χρονολογείται από το 2024.
Τον βρήκαν νεκρό οι ανήλικες κόρες του
Ο Σταύρος Γεωργίου εντοπίστηκε νεκρός το βράδυ της Τρίτης, όταν οι δίδυμες 16χρονες κόρες του άρχισαν να τον αναζητούν, καθώς δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μαζί του.
Μαζί με συγγενικό τους πρόσωπο μετέβησαν στο γραφείο του, όπου ο διαχειριστής της πολυκατοικίας άνοιξε την πόρτα, η οποία, σύμφωνα με όσα ανέφερε, ήταν μισόκλειστη.
Ο 73χρονος βρέθηκε νεκρός στο πάτωμα, μέσα σε λίμνη αίματος.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, στον χώρο δεν διαπιστώθηκαν ίχνη παραβίασης ή ενδείξεις που να παραπέμπουν σε ληστεία.
Σε εξέλιξη η έρευνα
Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ανθρωποκτονιών, ενώ τα εγκληματολογικά εργαστήρια συνέλεξαν αποτυπώματα και γενετικό υλικό από τον χώρο.
Οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν ότι ο θάνατος προήλθε από πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι και στον θώρακα, τα οποία προκλήθηκαν από θλων αμβλύ όργανο, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.
Η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση αναμένεται να δώσει περισσότερες απαντήσεις σχετικά με τον ακριβή μηχανισμό του θανάτου.
- 1 ώρα πριν Το φαρμακείο του αυτοκινήτου έχει ημερομηνία λήξης – Τι πρέπει να αλλάξουν οι οδηγοί
- 1 ώρα πριν Χαλκιδική: Κοριτσάκι 2,5 ετών ανασύρθηκε χωρίς αισθήσεις από τη θάλασσα
- 2 ώρες πριν Αθήνα: Στον εισαγγελέα ο 28χρονος για τη δολοφονία του ποινικολόγου Σταύρου Γεωργίου









