ΔΥΠΑ: Μισθός 920 ευρώ και ένσημα – Ποιοι άνεργοι μπορούν να μπουν στο πρόγραμμα

ΔΥΠΑ: Μισθός 920 ευρώ και ένσημα – Ποιοι άνεργοι μπορούν να μπουν στο πρόγραμμα

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Νέο πρόγραμμα απασχόλησης για 8.000 ανέργους άνω των 55 ετών ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει η ΔΥΠΑ μέσα στον Ιούλιο, με βασικό κίνητρο τον μισθό των 920 ευρώ και την απόκτηση ενσήμων για τη σύνταξη.

Η δράση στοχεύει σε ανέργους μεγαλύτερης ηλικίας, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, αλλά δεν έχουν ακόμη συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης.

Μισθός 920 ευρώ και ένσημα

Οι ωφελούμενοι αναμένεται να αμείβονται με βάση τον ισχύοντα κατώτατο μισθό, ο οποίος ανέρχεται στα 920 ευρώ μικτά.

Παράλληλα, μέσα από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα θα λαμβάνουν τα αντίστοιχα ένσημα, στοιχείο κρίσιμο για όσους χρειάζονται επιπλέον ημέρες ασφάλισης προκειμένου να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Η διάρκεια της απασχόλησης μπορεί να φτάσει έως τους 24 μήνες, δίνοντας ουσιαστικό χρόνο σε όσους βρίσκονται ένα βήμα πριν από τη σύνταξη.

Ποιους αφορά το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

Δικαίωμα συμμετοχής αναμένεται να έχουν άνεργοι ηλικίας άνω των 55 ετών, εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ.

Το πρόγραμμα αφορά κυρίως πολίτες που δεν έχουν ακόμη κατοχυρώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης και χρειάζονται επιπλέον χρόνο ασφάλισης.

Στο επίκεντρο βρίσκονται όσοι έχασαν την εργασία τους λίγο πριν από τη σύνταξη και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μείνουν εκτός αγοράς εργασίας χωρίς τα απαραίτητα ένσημα.

Πού θα απασχοληθούν οι ωφελούμενοι

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να εργαστούν σε δήμους, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους φορείς του Δημοσίου.

Οι περισσότερες θέσεις αναμένεται να καλύψουν ανάγκες σε τομείς όπως η καθαριότητα, οι διοικητικές υπηρεσίες, καθώς και τεχνικές ή βοηθητικές ειδικότητες.

Πρόκειται για συμβάσεις ορισμένου χρόνου και όχι για μόνιμες οργανικές θέσεις.

Πώς θα επιδοτηθούν οι προσλήψεις

Η ΔΥΠΑ θα επιδοτήσει τους φορείς που θα προχωρήσουν στις προσλήψεις, καλύπτοντας σημαντικό μέρος του μισθολογικού κόστους και των ασφαλιστικών εισφορών.

Η επιδότηση μπορεί να φτάσει έως το 75% του μισθολογικού κόστους, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλύπτεται από τον φορέα απασχόλησης.

Έτσι, το πρόγραμμα επιχειρεί να συνδυάσει την ενίσχυση των ανέργων άνω των 55 ετών με την κάλυψη αναγκών σε δήμους και δημόσιες υπηρεσίες.

Χωρίς κλασική διαδικασία ΑΣΕΠ

Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω του επιδοτούμενου προγράμματος της ΔΥΠΑ και δεν θα ακολουθήσουν την κλασική διαδικασία του ΑΣΕΠ.

Οι θέσεις θα έχουν συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, ενώ η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει μέσα από το Ψηφιακό Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ.

Βασικό κριτήριο αναμένεται να αποτελέσει η ασφαλιστική κατάσταση κάθε υποψηφίου και η ανάγκη συμπλήρωσης του απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης.

Πηγή Φωτογραφίας: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI).

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr