Σέρρες: Καταγγελία για καθηγήτρια – «Του έκλεισε το στόμα με χαρτοταινία»

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί καταγγελία για σοβαρό περιστατικό σε γυμνάσιο στις Σέρρες, με θύμα έναν 13χρονο μαθητή και φερόμενη πρωταγωνίστρια 60χρονη καθηγήτρια. Σύμφωνα με τη μητέρα του παιδιού, ο ανήλικος υπέστη πρωτοφανή μεταχείριση μέσα στην τάξη, παραμένοντας δεμένος και φιμωμένος για ολόκληρη διδακτική ώρα.
Τι καταγγέλλει η μητέρα του μαθητή
Όπως αναφέρει η 44χρονη μητέρα, το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, όταν η εκπαιδευτικός φέρεται να ενοχλήθηκε από τη συμπεριφορά του μαθητή. Αρχικά, ζήτησε από τη δίδυμη αδελφή του παιδιού να του βάλει χαρτοταινία στο στόμα για να σταματήσει να μιλά.
Όταν η μαθήτρια αρνήθηκε, η ίδια η καθηγήτρια –σύμφωνα πάντα με την καταγγελία– τοποθέτησε τρία κομμάτια χαρτοταινίας στο στόμα του 13χρονου, ενώ στη συνέχεια ζήτησε από συμμαθητή του να του δέσει τα χέρια. Το παιδί παρέμεινε σε αυτή την κατάσταση για περίπου μία ώρα, μέχρι που άλλη καθηγήτρια εισήλθε στην αίθουσα, αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί και τον απελευθέρωσε.
«Θα σε κάνω μούμια»
Η μητέρα του ανήλικου υποστηρίζει ακόμη ότι κατά τη διάρκεια του διαλείμματος η εκπαιδευτικός, η οποία φέρεται να είναι και διευθύντρια του σχολείου, απείλησε το παιδί, λέγοντάς του χαρακτηριστικά «θα σε κάνω μούμια».
Το επόμενο πρωί, όπως καταγγέλλεται, η ίδια καθηγήτρια προειδοποίησε τον μαθητή ότι είχε μαζί της μεγαλύτερη χαρτοταινία, γεγονός που επιβάρυνε περαιτέρω την ψυχολογική του κατάσταση.
Σύλληψη και ποινικές διώξεις
Μετά την επίσημη καταγγελία, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη της 60χρονης εκπαιδευτικού. Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη βία και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, ενώ οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.
Παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας
Για το περιστατικό ενημερώθηκε άμεσα το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού. Με εντολή του γενικού γραμματέα, Γιάννης Παπαδομαρκάκης, ζητήθηκε από τις αρμόδιες εκπαιδευτικές αρχές να κινηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες της εκπαιδευτικής νομοθεσίας.
Σε πλήρη διερεύνηση το περιστατικό
Όπως επισημαίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, η υπόθεση διερευνάται σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με βασικό στόχο την προστασία της σχολικής κοινότητας, τον σεβασμό των δικαιωμάτων των μαθητών και την τήρηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.
- 12 λεπτά πριν ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2026: Σήμερα (4/6) η ηλεκτρονική κληρωτίδα – Έρχονται τα αποτελέσματα για 2.628 μόνιμες προσλήψεις
- 12 λεπτά πριν Έρχονται αναδρομικά έως 3.500 ευρώ για 100.000 συνταξιούχους- Ποιοι θα τα πάρουν
- 27 λεπτά πριν Συναγερμός στον Πειραιά: Όχημα έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι – Μεγάλη κινητοποίηση του Λιμενικού















