«Δεν θα είναι κόμμα διαμαρτυρίας»: Η Καρυστιανού ανοίγει τα χαρτιά της (vid)

Η Μαρία Καρυστιανού περιέγραψε σήμερα το πλαίσιο και τη φιλοσοφία του πολιτικού εγχειρήματος που έχει ξεκινήσει, κρατώντας αποστάσεις από τα παραδοσιακά κομματικά μοντέλα και τις κλασικές ιδεολογικές ταμπέλες.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι στον τίτλο του νέου σχήματος δεν θα υπάρχει η λέξη «Οξυγόνο», καθώς – όπως είπε – «είναι μια λέξη που ειπώθηκε από τα παιδιά μας πριν ξεψυχήσουν».
Σε συνέντευξή της σήμερα, Δευτέρα (19/1), η ίδια υποστήριξε πως «Δεξιά και Αριστερά είναι χαρακτηρισμοί από το παρελθόν», εξηγώντας ότι το εγχείρημα που ετοιμάζεται δεν θα έχει κομματική ταυτότητα, αλλά θα στηρίζεται σε συγκεκριμένες αξίες, με βασικό στόχο – όπως είπε – να μπορέσει η Ελλάδα να μετατραπεί σε ένα πραγματικό κράτος δικαίου.
«Δεν θα ήθελα να βάλω ταμπέλες γιατί συνεργάζομαι με ανθρώπους από όλα τα κόμματα», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «Οι αξίες δεν μπορεί να έχουν συγκεκριμένη ταμπέλα».
Τόνισε επίσης πως το νέο κίνημα δεν είναι μονοθεματικό, επισημαίνοντας: «Το κύριο και το πρωτεύουν είναι να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ένα κράτος δικαίου».
Αναφερόμενη στη φιλοδοξία του εγχειρήματος, σημείωσε: «Η φιλοδοξία δεν είναι να αλλάξουμε το επάγγελμά μας αλλά να μπει στη Βουλή το κίνημα των πολιτών. Θέλω να κυβερνήσει το κίνημα των πολιτών, ανεξάρτητους πολίτες που δεν θα έχουν βγει από τον πολιτικό σωλήνα».
Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει συνεργασία με κανένα κόμμα.
«Δεν θα είμαστε κόμμα διαμαρτυρίας. Με τα κόμματα διαμαρτυρίας απλά δεν αλλάζει τίποτα. Εμείς θα έχουμε επιχειρήματα», τόνισε.
Τι απάντησε για την κριτική από την αντιπολίτευση
Η Μαρία Καρυστιανού σχολίασε και την αλλαγή στάσης που – όπως είπε – δείχνουν απέναντί της κόμματα της αντιπολίτευσης. «Δεν άλλαξα εγώ θέση, άλλαξαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και γι’ αυτό υπάρχει αυτή η επίθεση» επισήμανε.
Απάντησε επίσης και στην κριτική που της άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τις δηλώσεις της για το τρίτο μνημόνιο: «Εμείς οι πολίτες που βιώσαμε όλες τις συνέπειες αυτής της διαχρονικής πολιτικής που μας έφερε στα μνημόνια δεν ξεχνάμε. Ο κ. Τσίπρας με ειρωνεύτηκε και είπε για “χρυσόψαρο”. Θα ήθελε να μας πει σε ποιες μελέτες και αναλύσεις βασίστηκε για να υπογράψει το τρίτο μνημόνιο. Άρα η κριτική μου είναι δίκαιη» είπε.
«Δεν μας χρηματοδοτεί κανένας»
Η ίδια αναφέρθηκε και στο ζήτημα της χρηματοδότησης του νέου πολιτικού σχηματισμού, λέγοντας: «Δεν μας χρηματοδοτεί κανένας. Όταν χρειαστούμε χρήματα, θα γίνει με έναν τρόπο δημοκρατικό. Αν χρειαστούμε ενίσχυση θα ζητήσουμε τη βοήθεια των πολιτών».
Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν της είχε προταθεί να συμμετάσχει σε κόμμα πριν αποφασίσει να εμπλακεί ενεργά στην πολιτική, είπε: «Μου είχαν προτείνει να πολιτευτώ περισσότερα από ένα κόμματα. Αισθάνομαι άσχημα όταν συγκρίνεται αυτό το νέο που δημιουργείται, που θέλει να φέρει κάτι καινούργιο στην Ελλάδα, με τα όσα υπήρχαν».
- 15 λεπτά πριν Προκήρυξη ΕΑΒ 2026: Αιτήσεις έως 7 Ιουνίου για 268 προσλήψεις – Δείτε όλες τις ειδικότητες
- 37 λεπτά πριν Ζαχαράκη: «Το καλοκαίρι διορίζουμε 5.500 εκπαιδευτικούς»
- 45 λεπτά πριν Μαζωνάκης: Νέο βίντεο μετά τον τραυματισμό του – Τι είπε για τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη

















