Καιρός: Χιόνια στην Αττική την Πρωτοχρονιά
Άστατο αναμένεται το σκηνικό του καιρού στη δύση του 2025, με τις επόμενες ημέρες να χαρακτηρίζονται από καταιγίδες αλλά και χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της χώρας, ακόμη και στην Αττική.
Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, επίκειται επιδείνωση του καιρού, καθώς ψυχρές αέριες μάζες από τη βόρεια Ευρώπη θα κινηθούν προς τη χώρα μας. Η μεταβολή αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση χιονοπτώσεων και σε χαμηλότερα υψόμετρα.
Μετά το πέρασμα των έντονων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται η ανάπτυξη ισχυρού αντικυκλωνικού συστήματος στη βορειοδυτική Ευρώπη. Το σύστημα αυτό θα ευνοήσει τη διοχέτευση πολικών, ιδιαίτερα ψυχρών αερίων μαζών προς τη νότια Ευρώπη, οι οποίες ενδέχεται να επηρεάσουν και τη χώρα μας. Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν αποκλείεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμη και κατά την περίοδο της αλλαγής του χρόνου, σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Ιδιαίτερα για την Αττική, υπάρχει πιθανότητα να δει χιόνια τις ημέρες γύρω από την Πρωτοχρονιά. Για τον λόγο αυτό, όσοι πρόκειται να μετακινηθούν καλό είναι να είναι προετοιμασμένοι και να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι το ψύχος θα ενταθεί όσο πλησιάζουμε προς το τέλος του έτους. Παρ’ όλα αυτά, η ακριβής ένταση και η γεωγραφική έκταση των χιονοπτώσεων δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει και πιο ασφαλείς εκτιμήσεις θα υπάρξουν λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση των φαινομένων.
- Μόλις τώρα Χατζηδάκης: Επενδύσεις πάνω από 1 δισ. ευρώ έως το 2029 – Σε πλήρη λειτουργία το νέο Ταμείο Καινοτομίας
- 6 λεπτά πριν Σχολεία: Καταργούνται 75 Νηπιαγωγεία και Δημοτικά – Πάνω από 220 μονάδες αλλάζουν μορφή
- 12 λεπτά πριν Καβάλα: Όπλο εντοπίστηκε στον βυθό κοντά στην Ιχθυόσκαλα















